Telefon: +386 5 7318 800
 

Informacije ob začetku šolskega leta

Dragi učenci, spoštovani starši,

poletne  počitnice se približujejo koncu, le nekaj dni nas loči do  1. septembra, ko se ponovno odprejo šolska vrata.  Upamo, da ste se v toplih poletnih dneh spočili in nabrali moči za izzive, ki so pred nami.

Želimo si, da bi pouk potekal v šoli, da bi nam spoštovanje preventivnih ukrepov omogočalo varno in spodbudno učno okolje  v šoli ves čas do zaključka šolskega leta 2021/22.

Za začetek vam posredujemo nekaj osnovnih informacij, ki so usmerjene k osnovnemu cilju- skrbi za varovanje zdravja učencev in zaposlenih ter omejevanju širjenja virusa Covid-19.

1. Prihod v šolo, odhod iz šole

Učenci prihajajo v šolo sami, starši jih pospremite le do vhodnih vrat. Ob vhodu v šolo bodo dežurni učitelji usmerjali otroke v matične učilnice.

Učenci prihajajo v šolo med 7.30 in 7.40, razen učencev vozačev, ki so vezani na prihode šolskih avtobusov po voznem redu.

Za učence 1. razreda (izjemoma tudi 2. razreda) bo organizirano jutranje varstvo od 6.40 dalje.

Iz podaljšanega bivanja odidejo učenci sami iz šolskih prostorov v spremstvu učiteljev, starši jih počakate pred šolo. Odhajali bodo ob določenih urah, kar bo objavljeno na vratih ob vhodu v šolo. Starši jih počakate pred šolo.

2. Izvajanje pouka

Izvajali bomo obvezni in  razširjeni program. To pomeni, da bomo v šoli poleg pouka rednih predmetov izvajali tudi celoten pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov, dodatni in dopolnilni pouk, dodatno strokovno/učno pomoč,  jutranje varstvo, varstvo vozačev in podaljšano bivanje,  dneve dejavnosti, interesne dejavnosti in šole v naravi.

Celotni program bo  v največji možni meri potekal v t. i. oddelčnih mehurčkih, ob upoštevanju priporočil za omejevanje širjenja virusa.

Razredniki in matične učilnice po oddelkih

3. Prehrana

Učenci bodo prejemali malico, kosilo, popoldansko malico v skladu z junijskimi prijavami staršev. Malica bo v  matičnih učilnicah, kosilo pa po vnaprej določenem razporedu v jedilnici in večnamenskem prostoru med 11.20 in 13.30.

4. Ukrepi za omejevanje širjenja epidemije

V šolo prihajamo le zdravi učenci in zaposleni. Ob znakih: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki, ostanemo doma.

V šoli bomo skrbeli za prezračevanje prostorov, higienske ukrepe čiščenja in razkuževanja. Pomembno je upoštevanje higiene umivanja in (po potrebi) razkuževanja rok, higiene kašljanja in kihanja.

5. Pogoj PCT in uporaba zaščitnih mask

Odraslim je vstop v šolo možen le s pogoji PCT. Vsi učenci uporabljajo zaščitne maske v skupnih prostorih šole (npr. hodniki, WC-ji, garderobe, ob vstopu v jedilnico …) in na avtobusu.  Učenci od 1. do 5. razreda NE nosijo mask v učilnicah, učenci od 6. do 9. razreda pa jih uporabljajo ves čas pouka, razen pri pouku športa. Zaposleni in zunanji obiskovalci uporabljamo zaščitno masko v vseh prostorih šole.

Za učence od 7. do 9. razreda NIJZ priporoča prostovoljno samotestiranje. Testi za samotestiranje učencev bodo na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

 

Dragi učenci, spoštovani starši,

v novem šolskem letu vam želimo  zdravja, medsebojnega zaupanja in optimizma. Le z razumevanjem situacije, ki je spremenila naše ustaljeno življenje pred epidemijo, in s spoštovanjem drug drugega bomo uspešno reševali težave in morebitna nesoglasja – vse v prid učenju, znanju in dobremu počutju v naši šoli.

Prosimo vas, da spremljate našo spletno stran in nadaljnja obvestila, ki jih boste prejeli po elektronski pošti.

 

Lepo vas pozdravljamo,

ravnateljica Damijana Gustinčič z učiteljskim zborom.

 

 

(Skupno 855 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 

Deli