Skoči na glavno vsebino

Po dveh šolskih letih, ko nam je korona onemogočala nastope v živo, pa smo letos končno dočakali tradicionalni nastop.

Za nekatere učence je bil to prvi nastop v šoli in so komaj čakali, da stopijo na oder in pokažejo staršem, kaj smo se letos naučili pri italijanščini in tudi nemščini. Letos so se nam namreč prvič pridružili tudi učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost nemščino.

V sredo, 1. junija, ob 17.30, smo se zbrali v večnamenskem prostoru v osnovni šoli Divača in predstavili program učencev od 1. do 6. razreda centralne šole.

Vsak razred se je predstavil s svojimi točkami, kjer smo si ogledali pesmi, igrice, izštevanke, mimike in dramatizacijo besedil s tematiko iz vsakdanjega življenja (spoznavanje novih prijateljev, hrana, poklici, šola, meseci in ure, dnevi v tednu, števila, barve, čustva in občutja, dele telesa, letni časi, in še kaj).

Otroci so sproščeno in ponosno prikazali, kaj so se naučili preko tehnik zgodnjega poučevanja jezikov in še enkrat dokazali, kako koristno in pomembno je znanje tujih jezikov, od malih nog dalje .

Alma Volk, učiteljica italijanščine in Timea Gal, učiteljica nemščine

(Visited 16 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

V četrtek, 28. septembra 2023, so sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali krajevno knjižnico. Tam jim je...

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Dostopnost