Skoči na glavno vsebino

Novo šolsko leto se je začelo. Kot bi mignil so minile počitnice. V šoli je zopet slišati otroški smeh. Vanjo so vstopili vedoželjni učenci.

Prav poseben šolski dan je bil tudi za prvošolce, saj so s 1.9.2022, prvič prestopili šolski prag. Učiteljice so jim pripravile prisrčen sprejem ter kulturni program. Dramska skupina z mentorico Lidijo Uršič, je prvošolce in njihove starše razveselila z igrico Pikapolonica in pikice. Nato je sledil simboličen vstop v 1. razred. Za uspešno opravljen skok v novo šolsko leto so prvošolci prejeli medaljo. Svečano so prejeli tudi rumene rutice in se posladkali s torto.

Vsem prvošolcem je uspešen začetek šolskega leta zaželela županja Alenka Štrucl Dovgan. Lepo popotnico prvošolcem in njihovim staršem je v video posnetku namenila ravnateljica Damijana Gustinčič. O varnosti v cestnem prometu je spregovoril policist.

 

Učiteljice prvošolkam in prvošolcema želimo, da bi v družbi prijateljev na šoli doživeli čim več zanimivih in nepozabnih dogodivščin na poti učenja.

Učiteljici: Katja Kovačič in Petra Rakovec

Foto: Petra Rakovec, Barbara Skalec Volk

 

Ste že prebrali?

Pravljica na potujoči knjižnici

Pravljica na potujoči knjižnici

Potujoča knjižnica, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja iz Kopra, že vrsto let obiskuje vremske otroke. Učenci si lahko...

Pust, pust, krivih ust

Pust, pust, krivih ust

Današnji pustni torek je bil ustvarjalno pisan in igriv. V šolo so navsezgodaj zjutraj prihajale nasmejane maškare v...

Dostopnost