Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek, 5. 6. 2023

Srečno smo prispeli na deževen Debeli Rtič. A mi se ne damo, dobro se znajdemo v vseh vremenskih pogojih. Razporedili smo se po sobah. Kljub vsej iznajdljivosti, so učitelji hitro odkrili, da so nekateri poskušali pretihotapiti sladke prigrizke. Preizkusili smo bazen in učitelji plavanja so nas razporedili v skupine. Popoldne smo spoznavali morske organizme in odigrali morsko tombolo. Po napornem plavanju nam gredo obroki v slast. V upanju na boljše jutrišnje vreme gremo sedaj spati. Več pa prihodnjič.

Torek, 6. 6. 2023

Prebudili smo se v deževno torkovo jutro. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Medtem ko so se eni urili v orientaciji in spoznavanju sredozemskega prostora, so drugi izdelovali spominek, ki ga bodo na koncu tedna odnesli domov. Popoldne pa nas je končno razveselilo sonce. Odšli smo na obalo in neskončno uživali v raziskovanju in iskanju morskih organizmov. Po večernem plavanju in večerji pa nas je čakal vrhunec dneva – odštekan stil! Med pripravo na večerno zabavo je iz sob odmeval bučen smeh, ven pa so prišli neprepoznavni otroci. V divjem ritmu glasbe so neumorno plesali in nam prikazovali razne plesne in akrobatske elemente. Utrujeni so popadali v postelje in sladko zaspali.

Sreda, 7. 6. 2023

Ker se nahajamo v več kot 120 let starem parku, smo danes izkoristili priložnost in se pod strokovnim vodstvom podali na poučen sprehod in spoznavanje mediteranskega rastlinstva. Kupili smo razglednico, ki jo naslovniki lahko pričakujete v naslednjih dneh. Sončen dan smo izkoristili za obisk plaže in igro z valovi. Večer se je ponovno zaključil v plesnih ritmih, tokrat v družbi ostalih šol, ki so v tem tednu na letovanju na Debelem Rtiču.

Četrtek, 8. 6. 2023

Po zajtrku smo se podali na lov na zaklad. Preizkusili smo svoje orientacijske sposobnosti. Dobili smo različne naloge in iskali delčke sestavljanke, ki so bili včasih kar dobro skriti. Najuspešnejša je bila skupina, ki si je že v začetku preroško nadela ime Najboljši. Pred plavanjem smo izvedli še zanimive delavnice, kjer smo okolje začutili z vsemi čutili. Popoldne smo se podali na drugo stran rta in uživali v plavanju in raziskovanju morske obale. Sledil je vrhunec naše šole v naravi – preizkus plavanja. Prav vsi učenci plavajo in učitelji plavanja so pri vseh potrdili izboljšanje plavalne tehnike.

Po večerji je bil čas za zaključni večer. Najpogumnejši so pokazali svoje talente. Tako smo spremljali plesne in pevske točke ter se nasmejali šalam.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Dostopnost