Skoči na glavno vsebino

Sončno jutro je pozdravilo pet senožeških prvošolcev. Pa ne samo sonce, tudi učiteljice in starejši učenci so se razveselili novih obrazov. Da bo prvi šolski dan nepozaben, je poskrbela šolska igralska skupina. Klemen, Neža, Erazem, Nina in Tinkara so izvrstno odigrali igrico z naslovom Prvošolka Tinka in njena igriva mama. V igrici smo lahko videli mamo, ki je bila tako navdušena nad šolo, da je hotela vse stvari prva preizkusiti in je pozabila, da je v prvi razred pripeljala hčerkico. Erazem se je izkazal kot odličen kuhar. Skuhal je čarobni napoj, ki prežene strah in ne boste verjeli-napoj je deloval. Veseli in razigrani prvošolčki Devana, Deni, Kaja, Luka in Minela so pogumno preskočili še zadnjo oviro pred vstopom v učilnico prvega razreda in tako postali pravi prvošolci, ki so prepoznavni po rumenih ruticah in širokem nasmehu. Seveda brez sladke prvo septembrske torte tudi tokrat ni šlo. Res je bila slastna in prav nihče se ji ni odrekel.

Tako kot vedno sta otroke pozdravili ravnateljica Damijana Gustinčič in županja Alenka Štrucl Dovgan ter jim zaželeli veliko zadovoljstva,  vedoželjnosti in seveda zdravja. Učiteljici Nataša in Ada, ki  bova poučevali v kombiniranem oddelku 1. in 2. razreda, pa sva že v prvih minutah začutili, da bo skupina sedemnajstih učencev zelo zanimiva.

Učiteljici Ada in Nataša

 

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Dostopnost