Skoči na glavno vsebino

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) in MIZŠ nas obveščata, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga šole pripravimo, do napotitve v karanteno na domu podaljšalo na nekaj dni. V soboto, 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Ob potrjeni okužbi v oddelku nas zato MIZŠ in NIJZ pozivata, da šole takoj pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Okrožnica (Firefox)

 

Ste že prebrali?

Spremembe glede karanten

Spoštovani starši, obveščam vas o spremembah, ki se nanašajo na karantene in veljajo od srede, 19. 1. 2022. 1.      Na...

Dostopnost