Skoči na glavno vsebino

                                                            Posnetek: Alen Franetič

V mesecu marcu vsako leto obeležujemo Dan šole, ki je posvečen spominu na pisatelja in zdravnika  Bogomirja Magajno, po katerem nosi naša šola ime. Letos smo se našega pisatelja spomnili s planinskim pohodom na Vremščico, kar pa ni naključje, saj se je tudi Bogomir Magajna rad povzpel na »Goro«, kot jo je sam imenoval.

V  čudovitem sončnem ponedeljkovem jutru smo se zbrali pred šolo in se z avtobusi odpeljali do izhodiščnih točk pohoda. Vrh Vremščice smo osvojili po petih različnih smereh. Učenci in učitelji prvega triletja smo naš vzpon začeli v Volčah, drugo triletje se je na pot podalo s Čebulovice, tretje pa z Gornjih Ležeč. Učenci in spremljevalci podružnične šole Senožeče so se na pot odpravili peš kar iz šole. Vremski učenci in učiteljice so svoj vzpon pričeli na parkirišču »Pri vagonu«.

Poti so bile različno dolge in  strme, vsem pa je bilo skupno to, da so se vzpenjale skozi gozd in nas pripeljale na skupno točko z nadmorsko višino 1027 m,  imenovano Velika Vremščica. Med potjo smo naredili  postanek in  si privoščili malico iz nahrbtnika. Naš športni dan je bil tudi kulturno obarvan. Pomerili smo se  v kvizu o poznavanju življenja in dela Bogomirja Magajne.

Vrh smo osvojili po uri oz. dveh hoje. V jasnem in sončnem vremenu se nam je  odprl čudovit razgled na Vremsko dolino, Brkine in sosednje gore Nanos, Slavnik in Snežnik.

Sledil je  zaslužen počitek in dobrote iz nahrbtnikov.

Ob 11. uri smo si vsi učenci, učitelji, spremljevalci in ravnateljica podali roke ter  objeli vrh Vremščice, tako smo sklenili Krog prijateljstva s sporočilom: »MIR OBČUTITI, PRIJATELJSTVO DELITI.« Z roko v roki smo skupaj zapeli pesmi Mi smo otroci enega sveta in Kekčevo pesem. Tako smo po dolgih dveh letih pandemije znova vzpostavili običajno človeško bližino, ki smo jo tako dolgo pogrešali. Ko smo se zazrli v modrino neba, je nad nami letel dron in ujel naše skupne trenutke miru, prijateljstva in povezanosti.

Polni energije, čudovitih vtisov in malce utrujeni smo se spuščali na naše izhodiščne točke. Sproščen klepet s sošolci, petje, opazovanje narave, pa še marsikaj,  nas je tako zaposlilo, da smo bili kar prehitro na cilju.

Tako smo na Dnevu šole združili šport s kulturo, še pomembneje pa je, da smo po dolgih dveh letih spet skupaj družili drug z drugim brez mask in  preživeli skupni športni dan v naravi.

                                                                                                               Nives Skuk, vodja Zdrave šole

1. triada (Fotografije: Monika Frank in Andreja Trobec)


no images were found

2. triada (Fotografije: Barbara Rodica)


no images were found

3. triada (Fotografije: Barbara Skalec Volk)


no images were found

PŠ Vreme (Fotografije: Petra Rakovec)


no images were found

PŠ Senožeče (Fotografije: Jerneja Škrlj)


no images were found

Ste že prebrali?

Dostopnost