Skoči na glavno vsebino

V sredo, 15. junija 2022, je 34 devetošolcev OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača zaključilo osnovno šolo. Ta pomemben mejnik v svojem življenju so obeležili z valeto, ki se je pričela v sredo ob 19.30 v šolski telovadnici.

Uvodoma so učenci zaplesali tri različne plese, ki so se jih naučili pri urah športa, in nato na plesišče povabili še svoje starše. Sledil je kulturni program, ki so ga valetanti pripravili v sodelovanju z učiteljico  Anjo Abram in svojima razrednikoma. Najprej so k mikrofonu povabili ravnateljico in županjo. Ravnateljica Damijana Gustinčič je v svojem nagovoru izpostavila, da gre za generacijo, ki se je kalila v čudnih časih, saj so morali učenci v 7. razredu, ko bi morali imeti največ od šole, šolsko okolje zamenjati za učenje na domu in komunikacijo preko zaslonov. Obe govorki sta učencem čestitali za dosežene rezultate in jim zaželeli vse dobro na nadaljnji poklicni in življenjski poti.

Sledil je nostalgičen pogled v preteklost. Valete se je namreč udeležila tudi prva generacija valetantov, ki je v Divači v celoti zaključila osnovno šolo. Po 61-ih letih so se ponovno skupaj zbrali učenci generacije 1946. Njihov predstavnik gospod Lucijan Dubrovič se je v svojem govoru sprehodil skozi zgodovino in povedal, kako je bilo v šoli in Divači, ko so oni obiskovali osnovno šolo.

Pred slovesno podelitvijo spričeval in priznanj, ki sta jih po uvodnem nagovoru razdelila razredničarka 9. a Lucija Prihavec Mahorčič in razrednik 9. b Danijel Malnar, sta se razrednika znašla na »vročem stolu«, na katerem so učenci preizkusili njuno poznavanje »šolskih zgodovinskih dogodkov« in fizično pripravljenost na vsakodnevne izzive. Priznanje učiteljskega zbora šole je iz rok ravnateljice prejel učenec Rok Pirc. Županja Občine Divača, gospa Alenka Štrucl Dovgan, pa je ob vrhuncu večera učenki Lari Žiberna kot najuspešnejši učenki izročila pohvalo Občine Divača z grafiko Stojana Zafreda.

V preostanku prireditve so devetošolci zbrane nasmejali s humornimi prizori iz minulih šolskih dni,  se s svojimi grafikami zahvalili učiteljem, ki so jim vseh devet let stali ob strani, in z izvirnimi darili so presenetili tudi svojega razrednika in razredničarko.

Valeta se je zaključila z zakusko in prijetnim druženjem devetošolcev, staršev in učiteljev v šolskem večnamenskem prostoru.

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost