V četrtek, 9. 6. 2022, so se učenci in učenke 9. razreda odpravili na zaključno strokovno ekskurzijo v Radovljico, Kranj in Ljubljano. V dopoldanskem času so si privoščili malo zabave v vodnem parku Atlantis. Jutro je bilo deževno, zato je vodna zabava v pokritih bazenih in na toboganih zelo prijala. Od tam so se odpeljali v Radovljico, kjer so jim inštruktorji raftanja pojasnili najpomembnejše značilnosti veslanja raftanja na Savi. Pred Radovljico se Sava Dolinka in Sava Bohinjka združita, zato je od Radovljice dalje kar visok vodostaj vode. Raftanje je bilo zelo zanimivo, saj so se učenci razporedili v ekipe, ki so med seboj so tekmovale. Posamezniki so skakali z balvana v vodo in drseli po brzicah. Sledil je piknik ob reki. Iz Radovljice so se učenci odpravili v Kranj, kjer so se na karting stezi preizkusili v spretnostni vožnji z gokarti. Sledil je ogled Ljubljane, starega mestnega jedra od Trga francoske revolucije do Kongresnega in Prešernovega trga. Tu so imeli učenci nekaj prostega časa za prigrizek ali sprehod ob Ljubljanici, nato je sledil povratek proti Divači. Kljub slabi vremenski napovedi, dežja skoraj ni bilo in učenci so uživali v raznolikih adrenalinskih aktivnostih.

V torek, 14. 6. 2022, dan pred valeto devetošolcev je na šolskem igrišču potekala predaja ključa osmošolcem. Predstavniki iz vseh oddelkov 8. razredov so zbirali točke. Devetošolci so osmošolcem pripravili zanimiv kviz, tekmovali so v friziranju, ličenju, sonožnih skokih dvojic okrog ovir, preverjali so občutljivost pri depiliranju nog, v dvojicah so pokali balone … Kdor je napačno odgovoril ali izziva ni opravil, so ga devetošolci zalili z vedrom vode. Ključ se je skrival v šolski knjižnici. Pomembno je, da so osmošolci ključ dobili, in sedaj lahko upravičeno zasedejo klopi devetega razreda.

Ste že prebrali?

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...

Naši košarkarji področni prvaki

Naši košarkarji področni prvaki

V četrtek je v Sežani potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše dečke. Naši košarkarji so zmagali obe tekmi in...