Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

vroče in soparno poletje pojenjuje, prihajajo krajši dnevi in odpadanje listja na drevesih naznanja, da se bliža čas, ko se po dvomesečnih počitnicah znova odprejo šolska vrata.

V šolskem  letu  2022/23 se bo v naši šoli izobraževalo kar 451 učencev in sicer 372 na matični šoli v Divači, 50 na podružnici v Senožečah in 29 na podružnici v Vremah.

Na matični šoli v Divači poteka 1. faza dozidave šole, ki se bo nadaljevala še v naslednjem letu s ciljem, da v šolskem letu 2023/24 dobimo še 6 učilnic s spremljajočimi prostori. Učence, zaposlene, starše in druge obiskovalce šole prosim za potrpljenje v času spremenjenih pogojev zaradi gradnje šole z zavedanjem, da bodo v prihodnjem letu za vse boljši pogoji dela.

Novo šolsko leto začenjamo optimistično – z odprto šolo in brez mask. Zavedati pa se moramo, da je Covid-19 še vedno med nami, zato moramo dosledno upoštevati navodila za zajezitev širjenja. Med najpomembnejša spadajo prezračevanje prostorov, higiena rok in kašlja ter,  da ostanemo doma, če zbolimo. Vsak posameznik  in vsi skupaj bomo z upoštevanjem napotkov zdravstvene stroke prispevali, da nam bo uspelo uresničiti naše cilje: ostati zdravi in z medsebojnim sodelovanjem v procesu učenja pridobivati nova znanja, veščine in spretnosti.

V prihajajočem šolskem letu vam želimo vse dobro, predvsem pa zdravja. Učitelji in vsi zaposleni na šoli se bomo skupaj z vami, dragi učenci, spoštovani starši, trudili za čim bolj varno in spodbudno  šolsko okolje.

 

Lepo vas pozdravljamo,
ravnateljica Damijana Gustinčič s kolektivom šole.

Ste že prebrali?

Osmi Teden pisanja z roko

Osmi Teden pisanja z roko

Tudi letos smo na podružnični šoli Vreme obeležili Teden pisanja z roko, s katerim se ozavešča pomen ohranjanja...

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...

Naši košarkarji področni prvaki

Naši košarkarji področni prvaki

V četrtek je v Sežani potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše dečke. Naši košarkarji so zmagali obe tekmi in...