Na Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne Divača so s planinskim krožkom začeli že leta 1976. Na začetku je bilo vanj vključenih približno 100 učencev, potekal pa je pod vodstvom mentoric planinske dejavnosti. Mladi divaški planinci so se udeleževali pohodov, ki jih je organiziralo in vodilo PD Sežana. Poleg pohodov so sodelovali tudi na regijskih tekmovanjih Mladina in gore in se uvrščali na državna tekmovanja. Še posebej množično so se člani planinskega krožka udeleževali Srečanj mladih planincev na Vremščici, kjer so sooblikovali kulturni program.

Danes obiskuje krožek  70 otrok od 1. do 9. razreda. Pod vodstvom mentoric se udeležujejo zimskih in poletnih taborov ter izletov, ki jih za mladino razpiše Planinsko društvo  Sežana.

Za zaslužno in uspešno delo v planinski dejavnosti je  Osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača, na predlog Planinskega  društva Sežana, prejela  Zlati častni znak Planinske zveze Slovenije.

Častitljivo priznanje je bilo podeljeno na prireditvi PD Sežana, 23. 11. 2022,  ki letos praznuje 70. obletnico svojega uspešnega delovanja. Prireditev so popestrile pevke Mladinskega pevskega zbora naše šole z zborovodkinjo Anito Penko Maslo.

Barbara Rodica, mentorica planinskega krožka

 

 

Ste že prebrali?

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...

Naši košarkarji področni prvaki

Naši košarkarji področni prvaki

V četrtek je v Sežani potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše dečke. Naši košarkarji so zmagali obe tekmi in...