Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 24. 11. 2022, je na šoli potekal projekt Kuhnapato, ki mlade spodbuja k zdravemu, trajnostnemu in odgovornemu načinu življenja in uči skrivnosti domače, lokalne kuhinje. Otrokom pomaga razvijati številne veščine in pridobivati pomembna znanja o domačih tradicijah in dediščini, kar jim koristi tudi pozneje v življenju.

V tokratni ediciji projekta so učenke 7. in 9. razreda skupaj z gospemi iz Divače, ki jih je ga. ravnateljica Damijana Gustinčič povabila k sodelovanju, pripravile kraško joto in jabolčni zavitek iz domačega vlečenega testa. Skuhane dobrote so učenke za kosilo postregle prvošolcem, ki so z navdušenjem pojedli in vse “pomazali”. Na obisk in sladico smo povabili tudi učence iz Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, enote Divača.

Čut za hrano in vse povezano z njo ter povezovanje mlajših in starejših generacij, predstavlja motivacijo za vse skupine, ter bogastvo in vrednoto, ki ju je potrebno skrbno varovati in predajati in ohranjati.

Veseli smo, da se lahko vključujemo v projekte, ki povezujejo formalne in neformalne učne procese in skozi delo in učenje krepimo vezi. Vsi udeleženci že nestrpno pričakujemo naslednjo možnost za izvajanje projekta.

Mentorica Monika Ščuka z učenci.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

V četrtek, 28. septembra 2023, so sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali krajevno knjižnico. Tam jim je...

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Dostopnost