Skoči na glavno vsebino

O tem, kaj za nas pomeni kultura, najpogosteje razmišljamo ob slovenskem kulturnem prazniku. V petek, 3. 2. 2023, smo se te teme dotaknili tudi učenci in učitelji centralne šole v Divači. Učenci so s svojimi nastopi dokazali, da kultura ni mrtva in ni ne nekaj, na kar se spomnimo le na kulturni praznik, saj so razprostrli pisano paleto različnih vrst umetnosti, s katerimi se ukvarjajo v šoli ali v svojem prostem času.

V čast našemu največjemu pesniku so mali in veliki deklamirali svoje najljubše pesmi, otroški in mladinski pevski zbor sta zbrane očarala s svojim petjem. Prisluhnili smo tudi harmoniki, ki je nepogrešljiv del slovenske glasbene kulture. Učenke izbirnega predmeta ples pa so nam približale še en del umetnosti, in sicer tisti, pri katerem posameznik z govorico telesa izraža svoje občutke. In po odzivih nastopajočih in gledalcev na ta dan prevladovali dobri občutki.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Začetek jeseni v Sloveniji prinaša okusno tradicijo – obeležitev Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki že trinajsto...

Mi smo živa dediščina

Mi smo živa dediščina

Ob praznovanju 20. obletnice UNESCO Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, ki smo jo obeležili v okviru...

Dostopnost