Skoči na glavno vsebino
Tudi letos smo se v sredo, 21. junija, z učenci naše šole že tradicionalno odpravili na ekskurzijo v Lignano Sabbiadoro. Udeleženci so bili tisti učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost ali obvezni/neobvezni izbirni predmet italijanščina.

Letos se je za to destinacijo odločilo 100 otrok od 3. do vključno 9. razreda naše šole.

Odpravili smo se z dvema avtobusoma in kombijem in sicer v Aquasplash z učenci in učenkami višjih razredov, učenci iz nižjih razredov pa so lahko izbirali svojo destinacijo med Parco-m Junior ter živalskim vrtom. Živalski vrt je izbralo tudi nekaj učencev iz zadnje triade.

Kdor se je odločil za bolj športni dan, je izbral zabaviščni park Parco Junior, kjer je lahko užival na različnih atrakcijah, kot so labodi, podmornica, prosti pad, vožnja z avtomobilčki, itd. Učenci od 5. razreda dalje so se v Aquasplash-u pomerili v plavanju in zabavali na vodnih atrakcijah v vodnem parku.

Tretja skupina pa se je odločila za boljše spoznavanje živalskega sveta in se odpravila v živalski vrt Punta Verde. Videli smo veliko mladičkov, ki so popestrili živalski vrt poleg vseh starejših živali. Učenci so bili navdušeni nad nekaterimi vrstami živali, ki so manj znane ali pa jih prej niso poznali.

Seveda smo pridno vadili sporazumevanje v italijanskem jeziku z uslužbenci na teh turističnih točkah, opazovali pa smo tudi pokrajino na poti, ter videli veliko kmetijskih strojev na poletnem delu.

Otroci so se okoli 16.15 ure vrnili nazaj v Divačo, polni novih vtisov in seveda prepričani, da je vredno naš izlet ponoviti, nekateri pa bi radi ostali v Lignanu celo več dni . Mogoče ponovimo izlet še drugo šolsko leto, kdo ve.

Vsem skupaj lepe poletne počitnice. Buone vacanze estive 2023!

Alma Volk, Monika Ščuka, Anja Abram, Timea Gal, Barbara Skalec Volk, Petra Rakovec, Jerneja Škrlj, Špela Puntar in Eva Sluga

Fotografije: Parco Junior (Špela Puntar, Alma Volk), ZOO (Monika Ščuka), Aquasplash (Petra Rakovec)

(Visited 53 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Dostopnost