Skoči na glavno vsebino

Del našega vsakdana so dandanes vse pogosteje tudi uničena igrala na otroških igriščih, uničene klopi, razbite šibe, ulične svetilke, popisani zidovi, prevrnjeni smetnjaki… Vendar vse to ni nekaj, s čimer se moramo kar sprijazniti, saj  vandalizem poleg neposrednih posledic v okolju pušča tudi motnje v družbenih odnosih in lahko vodi v brezbrižnost, strah in razkroj. Prav zato je še kako pomembno, da o tem govorimo, da drug drugega opozarjamo, da so vse oblike vandalizma nesprejemljive in da jih moramo kot takšne obsoditi, saj lahko sicer prerastejo v ravnanja, ki neposredno vplivajo na občutek varnosti v posameznem okolju.

Da bi v prihodnje bilo tega v našem okolju čim manj, smo se odločili, da v svoje prostore povabimo predstavnike kriminalističnega oddelka iz Kopra, ki so nam na primeren način posredovali veliko pomembnih informacij in nas o posledicah vandalizma tudi podučili. Učenci so imeli veliko vprašanj, na katera so s strani strokovnjaka tudi prejeli odgovore.

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Dostopnost