Skoči na glavno vsebino

 

Obisk muzejev ni ravno priročen dan dejavnosti za našo malo šolo, a če se s podporo staršev združimo vsi učenci od 1. do 5. razreda, je jesenski dan kot nalašč pripravljen za obisk kakšnega. Tokrat smo se odpravili na izlet v Ljubljano in obiskali tamkajšnji Prirodoslovni muzej Slovenije, ki je bil pod imenom Deželni muzej ustanovljen že leta 1821.

Prirodoslovni muzej Slovenije se sicer nikakor ne more primerjati s kakšnimi večjimi tovrstnimi muzeji v svetovnih prestolnicah, a kljub temu smo bili prav vsi nad njim zelo prijetno presenečeni. Mnogi so ga namreč obiskali prvič in niso niti vedeli, kaj od njega lahko sploh pričakujejo.

V muzeju smo si tako lahko ogledali zbirke žive in nežive narave, a zagotovo so na vse nas največji vtis naredile sobe, ki predstavljajo živo naravo. V eni sobi smo lahko občudovali celo okostje mamuta. V času našega obiska smo lahko od bliže spoznali še pravi mamutov zob, ki je tehtal kar 5 kilogramov.  

Sledila je soba s temo »Naše malo veliko morje«, kjer je kljub majhnosti predstavljeno življenje našega dela obale. Soba je polna raznih interaktivnih pripomočkov.

V sobi s plazilci, ribami in vretenčarji nismo mogli mimo krokodila. Prirodoslovni muzej Slovenije je bil zagotovo prava izbira za jesenski dan dejavnosti  in zagotovo si ga bomo privoščili še kdaj, saj nihče od nas se ni dolgočasil, prav nasprotno naša radovednost je kar kipela iz nas.  

Vodička Nina pa je konec obiska zelo pohvalila naše znanje, saj smo znali odgovoriti čisto na vsa njena vprašanja, celo na taka, na katera ji doslej še nobena skupina ni znala odgovoriti. In s tem smo si prislužili še nagradni sprehod po parku Tivoli.

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Dostopnost