Skoči na glavno vsebino

Tudi letošnji tehniški dan na temo novoletne okrasitve šole je bil dogodek, ki je združil šolsko skupnost v ustvarjalnem duhu praznikov. Učenci vseh razredov so se zjutraj zbrali v matičnih učilnicah, kjer so jih pričakale mize polne barvitih okraskov, bleščečega papirja in raznolikih materialov. Pod budnim očesom učiteljev so se lotili ustvarjanja unikatnih voščilnic, poslovnih daril in okraskov, ki bodo krasili šolske prostore v prihajajočih prazničnih dneh.

Medtem ko so ob ritmih božične glasbe nekateri skrbno izrezovali snežake, snežinke in pripravljali posebna božična drevesca, so drugi izdelovali voščilnice, snežne vile, ki krasijo okna učilnic ter pisane girlande, ki so se kmalu vijugale po hodnikih. Po hodniku predmetne stopnje je zadišalo po prazničnih dobrotah, saj smo tudi letos imeli delavnico peke. Učenci so se preizkusili v peki potice, buhteljnov, pite in piškotov. Ne smemo pozabiti še skupine, ki je okrasila večnamenski prostor, da je zasijal v vseh barvah praznične radosti.

Učenci so se med seboj spodbujali in sodelovali pri ustvarjanju, kar je okrepilo šolski duh in povezanost. Tehniški dan je tako ne le obogatil šolski prostor s čudovitimi okraski, temveč tudi poglobil medsebojne odnose med učenci in ustvaril nepozabno izkušnjo za vse vpletene.

Ste že prebrali?

Pustno rajanje v Divači

Pustno rajanje v Divači

Otroci so od nekdaj glavni junaki pustnega rajanja, in tako je bilo tudi letos v Divači, kjer so se osnovnošolci...

Dostopnost