Skoči na glavno vsebino

Ker je 8. 2. dan namenjen kulturi, je prav, da smo se tudi z učenci spomnili na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Na slovenski kulturni praznik namreč ne oživljamo le spomina na vsestranskega umetnika,  ki je s svojim literarnim ustvarjanjem pokazal na bogastvo izraznih možnosti  slovenskega jezika in ga s tem postavil ob bok drugim evropskim jezikom,  sam pa postal ikona slovenstva, temveč proslavljamo tudi vso slovensko kulturo, srž naše narodne identitete in trdno ogrodje, okoli katerega se je skozi  čas gradila in zgradila narodna zavest, ki je prerasla v samozavest in željo po samostojni državi.

Prešernovo dejanje je bilo dejanje ljubezni, pokončnosti in ustvarjalnosti. Predvsem pa nam je pokazalo, kako pomembna je za ustvarjalca in za narod samozavest. Prešeren nam je z opozorilom na pomen »domače pesmi milo se glaseče« zapustil sporočilo, da je umetnost magistrale življenja našega naroda.  O vsem tem so se včeraj zvečer na svojem nastopu pogovarjali učenci dramskega krožka, zatem pa so še v okviru pevskega zbora s svojimi čudovitimi glasovi lepo obogatili pevski večer, ki ga je v OŠ Senožeče  priredil MePZ Senožeče. Poleg otrok so na prireditvi zapeli še MePZ Senožeče in Pevska skupina Studenec iz Pivke.

Vsi prisotni so bili navdušeni tudi nad lično dekoracijo, ki je nastala izpod rok učencev v podaljšanem bivanju.

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Dostopnost