Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme, smo v sklopu projekta Ekošole »Ne zavrzi oblek, ohrani planet!«, kaširali posodice različnih oblik, velikosti – iz koščkov blaga odsluženih oblačil, ki smo jih zbirali skozi celotno šolsko leto.

Pri sami izdelavi posodic nam je pomagala naša psihologinja ter hkrati mamica dveh drugošolcev Barbara Skalec Volk.

Učenci so zelo uživali v izdelavi posodic, še posebej, ko so lahko namočili, potopili celotno dlan v lepilo Mekol, ki nam ga je za namen kaširanja donirala tovarna lepil, Mitol iz Sežane. Iskrena HVALA!

»MITOL proizvaja široko paleto lepil na osnovi PVAC, EVA, akrilnih in poliuretanskih (PU) disperzij, ki so na trgu prepoznavna po blagovni znamki MEKOL. To so lepila na vodni osnovi, ki ne vsebujejo topil, so negorljiva in zagotavljajo relativno varno uporabo ter kot taka predstavljajo najboljšo izbiro tako za uporabnika kot za okolje.« (Vir: https://www.mitol.si/sl/blagovne-znamke/mekol/)

Ko so bile posodice suhe, so jih učenci še okrasili in jih nato odnesli domov, kjer služijo vsaka svojemu namenu, npr.: posodica za bonbone, sponke, ipd.

Drugošolci so eno posodico izdelali in namenili svoji razredničarki Katji Kovačič, da ji polepša delovni prostor in da bodo morda v njej, tu in tam, našli kakšen posladek J.

 

*kaširanje = lepljenje materialov na različne podlage

Timea Gal

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Dostopnost