Skoči na glavno vsebino
Ali ste vedeli, da je Bohinjsko jezero največje naravno jezero v Sloveniji? Je tudi izrazito pretočno, saj se voda v jezeru zamenja trikrat na leto, voda v Blejskem jezeru pa se zamenja le enkrat na tri leta.

To so učenci izvedeli v torek, 14. 5. 2024, na poučnem izletu v Biosferno območje Julijske Alpe. Na pot so se odpravili zgodaj zjutraj. Najprej jih je pot vodila do Knežaka, kjer je v avtobus vstopila skupina učencev iz Osnovne šole Toneta Tomšiča Knežak. Sledila je vožnja do Bleda. V Infocentru Triglavska roža Bled so prisluhnili predstavitvi parka, ogledali so si krajši film. Sledil je ogled stalne razstave »Raj pod Triglavom«, kjer so opazovali biotsko raznovrstnost na območju parka. Čas je bil tudi za nakup spominka. Po obisku Infocentra so se peljali do Bohinjskega jezera. Med vožnjo so napeto poslušali legendo o velikem belem kozlu z zlatimi rogovi – Zlatorogu. Na spletnem naslovu si lahko preberete pripovedko in izveste, kako je zrasla triglavska roža: https://www.slovenskealpe.si/slovenske-alpe/legenda-o-zlatorogu/

Učenci in učitelji so kljub dežju uživali in izvedeli marsikaj novega.

Zahvaljujemo se  ekipi Biosfernega območja Julijske Alpe in Parku Škocjanske jame, ker so nam omogočili ogled čudovitega kotička naše lepe Slovenije.

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Dostopnost