Skoči na glavno vsebino
V petek so imeli tretješolci nekoliko drugačen, naravoslovno obarvan športni dan. Z učiteljicami in v spremstvu sodelavcev PŠJ, Rosane Cerkvenik in Marka Požarja so se kar peš podali proti Matavunu.  Med potjo so občudovali jesenske barve narave in izvedeli veliko zanimivosti o rastlinstvu, živalstvu in bontonu v parku. Po malici in krajšem počitku so se razporedili v  dve skupini in pod vodstvom štirih biologov in geografov iz PŠJ izvedli naravoslovni delavnici. V prvi so spoznavali kal in življenje v njem ter z velikimi mrežami tudi sami lovili živa bitja v kalu, jih prepoznavali in poimenovali. V drugi delavnici so na travniku iskali različne rastline, jih s pomočjo ključev in fotografij prepoznavali ter si izdelali herbarij. Ker sta bili delavnici zelo zanimivi, se je ura kar prehitro vrtela in treba se je bilo vrniti v šolo.

Za zanimiv in poučen dan v naravi se  tretješolci z učiteljicami zahvaljujemo vsem sodelujočim  v PŠJ, še zlasti Rosani in Marku, ki sta nas spremljala tudi na poti tja in nazaj ter nas na zanimiv način  naučila veliko uporabnega in zanimivega.

                                                                                             Monika Frank in Nives Skuk

Ste že prebrali?

Teden otroka na OŠ Divača

Teden otroka na OŠ Divača

V minulem tednu so aktivnosti na naši šoli potekale nekoliko drugače kot običajno. Obeležili smo namreč Teden otroka,...

Ekskurzija v London in Oxford

Ekskurzija v London in Oxford

V soboto, 12. oktobra 2024, smo se z učenci zadnje triade podali na nepozabno ekskurzijo v Anglijo. Po namestitvi v...

Dostopnost