Skoči na glavno vsebino
Jesenski kros v Senožečah

Jesenski kros v Senožečah

V torek,  10. 2024, smo na naši šoli izvedli 1. športni dan in sicer jesenski kros, ki so se ga udeležili učenci od 1. do 5. razreda. Izvedba je bila načrtovana že konec septembra, vendar je morala zaradi slabega vremena počakati na dni pred prvimi počitnicami.

 

Tek smo izvedli v Senožečah. Čas nam je ob pogovoru v lepi jesenski naravi hitro minil. Trasa teka je bila krožna in za vse učence enaka, razlikovala se je le v pretečeni dolžini. Zaradi razmočenega terena je vodila predvsem po makadamski poti. Učenci so bili pri teku dokaj zagnani, predvsem prvošolci, ki so se s krosom prvič srečali. Po končanem teku so imeli učenci na voljo še nekaj časa za malico in prosto igro, kar so s pridom izkoristili. Športni dan nam je polepšalo ravno pravšnje vreme, pa tudi dejstvo, da dan po dolgem času ni bil deževen.

 

V prispevku si lahko ogledate, kako zelo so učenci uživali.

 

Obisk Hiše kulture v Pivki

Obisk Hiše kulture v Pivki

V torek, 22. 10. 2024,  so učenci  Podružnične šole Vreme obiskali Hišo kulture v Pivki, kjer so za nas pripravili čudovito ustvarjalno grafično delavnico.

Ob prihodu so učenci najprej spoznali osnove grafike. Ogledali so si različne matrice in njihove odtise, nato pa pridobljeno znanje utrdili na razstavi v galeriji. Razstava umetnice Sonje Vulpes z naslovom Cake je otroke še posebej navdušila, saj so na grafikah našli podobe tort, ki so bile prava paša za oči. Po ogledu so se naši mlajši učenci lotili skiciranja svojih grafik, pri čemer so imeli izziv – torto so morali sestaviti iz preprostih geometrijskih likov, tako da je bila primerna za slepi tisk. Starejši učenci pa so izdelovali globoki tisk na tetrapak. Nato je vsak učenec ustvaril svojo grafiko s tiskarsko prešo, kar je bilo vrhunec ustvarjalnega procesa. Po končanem tiskanju so otroci pridobljeno znanje utrjevali še skozi družabno igro, ki je bila zasnovana prav v galeriji in je dodatno poglobila razumevanje grafičnih tehnik. Prvošolci pa so se preizkusili v gradnji s penastimi kockami.

Dan je bil poln navdušenja, novega znanja in čudovitih umetniških doživetij, ki bodo učencem še dolgo ostali v spominu. Zahvaljujemo se ekipi Hiše kulture v Pivki za prijazno gostoljubje in odlično pripravljeno delavnico, ki je našim učencem ponudila edinstveno priložnost za ustvarjanje in učenje.

Dostopnost