Skoči na glavno vsebino
Na pragu praznikov

Na pragu praznikov

Po dobrih dveh mesecih se učenci že veselijo svojih prvih letošnjih počitnic, ki bodo zaznamovane s kar dvema državnima praznikoma. To sta dan reformacije in dan spomina na mrtve. S prvim se spominjamo obdobja rojstva slovenskega knjižnega jezika, zato smo nekaj ur slovenščine namenili tudi pogovoru o Primožu Trubarju. Pri pouku nas je obiskala še naša knjižničarka in učiteljica Alenka Tomazin, ki je starejšim učencem na zanimiv način predstavila pravljico O mlinarju, ki je za knjigo še mlin prodal, mlajšim pa je prebrala pravljico primerno njihovi starosti. Učence je najbolj navdušila s tem, da jim je v roke pomolila Biblijo in Katekizem ter Abecednik. S tema knjigama so se učenci namreč res prvič srečali. Drugi praznik, ki pa dnevu reformacije sledi, pa je dan spomina na mrtve. Slednjega bomo obeležili s prisotnostjo na komemorativni svečanosti. Ker sta se nam oba praznika zdela zelo pomembna, smo jima nekaj svojega časa namenili tudi pri interesni dejavnosti. Vabimo vas, da nam prisluhnete v spodnjem prispevku.

Delavnica izdelave lesenih miz in stolov – skupno delo staršev in učencev

Delavnica izdelave lesenih miz in stolov – skupno delo staršev in učencev

Na PŠ Vreme smo se v torek v popoldanskih urah zbrali na prav posebni delavnici, kjer so učenci skupaj s starši izdelovali mize in stole iz lesenih palet. Izdelke smo postavili na travnato površino ob šoli, kjer bodo odslej služili kot učilnica na prostem ter pripomoček pri dejavnostih podaljšanega bivanja. Učenci bodo imeli zdaj priložnost učenja na svežem zraku, kar bo še dodatno popestrilo pouk.
Delavnica je bila prava zmes ustvarjalnosti, smeha in sodelovanja. Najmlajši so z navdušenjem pobirali orodje in pomagali staršem pri sestavljanju, starši pa so dodali potrebne veščine in izkušnje. Vmes so si vzeli čas za druženje in okrepčilo. Zahvala gre mamici, ki nas je razvajala s slastno domačo pico, kar je vsekakor prispevalo k odličnemu vzdušju.
Iskrena hvala gre vsem staršem in učiteljicam, ki ste sodelovali pri izvedbi delavnice. S skupnimi močmi smo ustvarili nekaj res posebnega, kar bo še dolga leta služilo našim učencem.

 

Dostopnost