Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Vreme so sodelovali v vseslovenskem v projektu Nacionalni mesec skupnega branja (https://nmsb.pismen.si/), ki poteka od 8. septembra do 10. oktobra 2021 pod okriljem Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društva slovenskih pisateljev, Mariborske knjižnice, Mestne knjižnice Kranj, Mestne knjižnice Ljubljana, Slovenske sekcije IBBY, Združenja slovenskih splošnih knjižnic in Zveze bibliotekarskih društev Slovenije.

Vključeni so bili v niz aktivnosti na šoli, v gozdu in ob potujoči knjižnici Koper, pri katerih je bilo v ospredju medgeneracijsko sodelovanje/branje (starejši učenci berejo mlajšim, mlajši učenci pripovedujejo zgodbe starejšim, stari starši in knjižničar berejo učencem) (https://nmsb.pismen.si/dogodek/?2008).

Za izvedbo aktivnosti pa se še posebej zahvaljujejo ge. Štefki Novak Žnidaršič in g. Alanu Pepelko iz potujoče knjižnice Koper.

 

 

Ste že prebrali?

Izšla je Vremščica

Izšla je Vremščica

V letošnji Vremščici smo se odločili raziskati moč besed. Učenci so razmišljali o reku »lepa beseda lepo mesto najde«,...

Dostopnost