Skoči na glavno vsebino

Teden otroka obeležujemo v tednu od 4. do 10. oktobra 2021.   Letošnje sporočilo je: “RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!”  Poslanico je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ki je skupaj z ilustratorjem Jakom Vukotičem ključna sporočila letošnjega Tedna otroka prelil v simpatičen strip, ki poziva k igranju, kajti: igra ti pomaga razvijati domišljijo, igra ti krepi telo, igra spleta prijateljstva in najpomembnejše: igra nas povezuje!

V sklopu aktivnost Tedna otroka smo na šoli  gostili glasbena gosta Aldo Sosi in Luco Ferirnija z glasbeno pravljico “Prvi koncert medvedka Perona“. Učenci prve triade matične šole so ob glasbenih zvokih klavirja spoznali zgodbo o medvedku Peronu. Učenci so uživali v dogodivščinah medvedka Perona in tudi sami aktivno sodelovali s petjem in plesom ter z  gibalnimi vložki.

Naša glasbena gosta sta z glasbeno pravljico navdušila tudi učence na obeh podružničnih šolah v Vremah in Senožečah.

Za izvedbo vseh glasbenih pravljic se zahvaljujemo Občini Divača, ki je finančno podprla in omogočila več izvedb predstav.

Nives Skuk

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost