Skoči na glavno vsebino

V sredo, 13. 10. 2021, smo v sodelovanju z gasilci PGD Senožeče v okviru meseca požarne varnosti na podružnični šoli v  Senožečah izvedli vajo evakuacije. Namen takšne vaje je predvsem ta, da se podrobneje seznanimo s pravilnimi ukrepi v primeru požara ali druge nevarnosti, da se naučimo brati evakuacijski načrt v neki stavbi, da preizkusimo organizacijsko in tehnično pripravljenost za varno in hitro zapustitev zgradbe ob morebitnih izrednih razmerah ter da ugotovimo, kaj je potrebno še  izboljšati, da bi bila morebitna evakuacija šole čim bolj varna in učinkovita.

Tokrat je zagorelo v prostorih vrtca. Po klicu tamkajšnje vodje smo vsi prisotni na šoli v čim krajšem času zapustili prostore šole in se zbrali na zbirni točki pred Dvorano Rudolfa Cvetka, kjer smo počakali na nadaljnja navodila gasilcev. Vešči in z znanjem podkovani domači gasilci so kraj nesreče hitro zavarovali in pregledali, da smo se kmalu lahko spet vrnili v šolske prostore. Še prej pa so nam dovolili, da smo si pobliže ogledali njihovo opremo in pripomočke ter se preizkusili v nekaterih gasilskih spretnostnih.

Gasilkam in gasilcem PGD Senožeče s poveljnikom Denisom Renerjem se iskreno zahvaljujemo za uspešno izpeljano vajo evakuacije.

Nataša Adam

Ste že prebrali?

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Kulturni večer v Senožečah

Kulturni večer v Senožečah

Ker je 8. 2. dan namenjen kulturi, je prav, da smo se tudi z učenci spomnili na našega največjega pesnika, Franceta...

Dostopnost