Skoči na glavno vsebino

V sredo, 20. 10. 2021, je ob 10. uri na matični šoli v Divači potekala vaja evakuacije iz šolskih prostorov. Zaradi požara smo poklicali Prostovoljno gasilsko društvo Divača. Vsi učenci in zaposleni smo zapustili šolske prostore, pri tem uporabili  glavni in službeni izhod šole, izhode iz  telovadnice in  štirih učilnic. Na zbirno mesto, to sta športni igrišči za šolo, smo prišli v 4 minutah. Deset dobro opremljenih  prostovoljnih gasilcev je   v 10-tih minutah prišlo  v šolo in pogasilo požar. Pregledali so šolske prostore in nato obvestili ravnateljico, da je vrnitev v šolo varna.

Po uspešni evakuaciji so si učenci 1. triletja ogledali gasilsko opremo in vozila, gasilci so radovednim učencem predstavili delo gasilcev.

Zahvaljujemo se članom PGD Divača za uspešno izpeljano vajo evakuacije, ki nas je opolnomočila za pravilen odziv, če bi kdaj resnično morali na hitro zapustiti šolske prostore.

Damijana Gustinčič
Fotografije: Anamarija Meglič

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost