Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na svoji seji, dne 27. 10. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je objavljen v Ur. l. RS, št. 170/2021, z dne 27. 10. 2021.

Odlok, ki prične veljati 1. 11. 2021, določa naslednje bistvene spremembe za učence:

  1. Prostovoljno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa od 1. 11. 2021 izvajajo vsi učenci.

(gl. PROTOKOL_samotestiranja)

  1. Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko.
  2. Samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.
  3. Učenci so upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec, ki jih učenec ali njegovi starši pridobijo v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu v šolo.

Posredujemo vam še naslednja obvestila:

  1. Prosimo za dosledno upoštevanje uporabe zaščitne maske, umivanja rok, razkuževanja.
  2. V primeru pozitivnega rezultata testa učenca pri samotestiranju na SARS-CoV-2 na domu starši nemudoma obvestite izbranega zdravnika, ki učenca napoti na PCR testiranje. Učenec počaka na izid PCR testiranja doma v samoizolaciji. Učenec ne sme zapuščati doma. Starši obvestite tajnico šole (tel. 05 731 88 00 ali na e-mail tajnistvo@os-divaca.si).
  3. V primeru negativnega PCR testa učenec nadaljuje pouk v šoli.
  4. V primeru okuženih družinskih članov z virusom SARS-CoV-2 učenec ostane doma v karanteni.

 

Spoštovani,

želja vseh nas,  učencev, staršev in zaposlenih v šoli,  je, da bi šole ostale odprte. Z doslednim upoštevanjem navodil za preprečevanje širjenja okužb bomo naredili največ, kar je možno, da dosežemo ta cilj.

 

Lepo vas pozdravljamo in želimo prijeten preostanek jesenskih počitnic,

ravnateljica Damijana Gustinčič s sodelavci.

Ste že prebrali?

Dostopnost