Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na svoji seji, dne 27. 10. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je objavljen v Ur. l. RS, št. 170/2021, z dne 27. 10. 2021.

Odlok, ki prične veljati 1. 11. 2021, določa naslednje bistvene spremembe za učence:

  1. Prostovoljno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa od 1. 11. 2021 izvajajo vsi učenci.

(gl. PROTOKOL_samotestiranja)

  1. Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko.
  2. Samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.
  3. Učenci so upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec, ki jih učenec ali njegovi starši pridobijo v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu v šolo.

Posredujemo vam še naslednja obvestila:

  1. Prosimo za dosledno upoštevanje uporabe zaščitne maske, umivanja rok, razkuževanja.
  2. V primeru pozitivnega rezultata testa učenca pri samotestiranju na SARS-CoV-2 na domu starši nemudoma obvestite izbranega zdravnika, ki učenca napoti na PCR testiranje. Učenec počaka na izid PCR testiranja doma v samoizolaciji. Učenec ne sme zapuščati doma. Starši obvestite tajnico šole (tel. 05 731 88 00 ali na e-mail tajnistvo@os-divaca.si).
  3. V primeru negativnega PCR testa učenec nadaljuje pouk v šoli.
  4. V primeru okuženih družinskih članov z virusom SARS-CoV-2 učenec ostane doma v karanteni.

 

Spoštovani,

želja vseh nas,  učencev, staršev in zaposlenih v šoli,  je, da bi šole ostale odprte. Z doslednim upoštevanjem navodil za preprečevanje širjenja okužb bomo naredili največ, kar je možno, da dosežemo ta cilj.

 

Lepo vas pozdravljamo in želimo prijeten preostanek jesenskih počitnic,

ravnateljica Damijana Gustinčič s sodelavci.

Ste že prebrali?

Zbiralna akcija starega papirja

Jesenska zbiralna akcija starega papirja na OŠ Divača bo potekala od ponedeljka, 21. 10. 2024, do petka, 25. 10. 2024....

1. roditeljski sestanek

1. roditeljski sestanek

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bo 1. roditeljski sestanek izveden:- na podružnični šoli v Vremah v torek, 10. 9....

Dostopnost