Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

na podlagi Okrožnice MIZŠ in Protokola Ministrstva za zdravje, prejetih 13. 11. 2021,  posredujemo pojasnila in navodila glede samotestiranja  učencev od 1. do 9. razreda na šoli (priloga 1).

·       Samotestiranje   se začne v sredo, 17. 11. 2021. Na šoli ga bomo izvedli v matičnem oddelku učenca ob prisotnosti strokovnega delavca 1. šolsko uro. V sredo naj učenci s seboj prinesejo komplet za testiranje.

Predlagamo, da otrok poskusi samotestiranje pred sredo v domačem okolju ob prisotnosti staršev. V pomoč posredujemo povezavo na videoposnetek samotestiranja, ki ga je pripravil NIJZ (https://youtu.be/Ljc9hG7xsFU).

·       Samotestiranje ni potrebno za učence, ki so polno cepljeni ali so preboleli COVID-19, od okužbe pa ni minilo več kot šest mesecev.

·       Podpisano izjavo za  oz. proti samotestiranju mora učenec prinesti v šolo najkasneje do  srede, 17. 11. 2021, oziroma prvi dan prihoda učenca v šolo. Razredničarki naj oddajo tudi izjavo staršev ali potrdilo o izjemah od obveznega samotestiranja (preboleli, cepljeni).

·       Učenci, ki samotestiranja ne zmorejo opraviti sami, lahko samotestiranje opravijo s starši ali zakonitimi zastopniki ob dnevih testiranja v telovadnici šole od 7.15 do 7.45. Tester starši podpišejo in oddajo dežurnemu učitelju v telovadnici, ostale odpadke od testiranja pa odvržejo v za to namenjeno vrečko za smeti. V primeru, da so starši več kot 15 minut v šoli, morajo izpolnjevati pogoj PCT.

V primeru nesoglašanja staršev s samotestiranjem učencev v šoli, bodo učenci ostali doma. V skladu s kadrovskimi in tehničnimi zmožnostmi bomo učencem omogočili izobraževanje na daljavo.  Žal pa bodo na ta način učenci osiromašeni z razlagami učiteljev, medsebojnimi stiki s sošolci, zato vam, spoštovani starši, svetujemo, da naredite skupaj z nami vse, da bodo otroci obiskovali pouk v šoli.

Ravnatelji in pomočniki ravnateljev sproti pojasnjujemo MIZŠ pomisleke strokovnih delavcev in staršev v zvezi s samotestiranjem učencev. Ob tem vas obveščamo, da bo tudi jutri, 16. 11. 2021, srečanje ravnateljev z MIZŠ, v  zvezi z odprtimi in aktualnimi vsebinami povezanimi z začetkom izvajanja Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je bil sprejet 11.11.2021. O morebitnih dodatnih pojasnilih vas bomo naknadno obvestili.

 

Spoštovani.

Učenci so ob izobraževanju na daljavo v preteklem šolskem letu imeli večje učne primanjkljaje, onemogočeni so jim bili socialni stiki in s tem socializacija, mnogi so živeli v težkih družinskih razmerah, niso imeli tehničnih možnosti za kakovostno spremljanje pouka,  mnogi so doživljali hujše psihične stiske. Če se želimo takim razmeram izogniti, moramo vsak zase in vsi skupaj storiti vse, kar je v naši moči, da ohranimo varno in zdravo okolje v šoli ter tako po svojih močeh pripomoremo k zajezitvi epidemije.

 

Lepo vas pozdravljamo,

ravnateljica Damijana Gustinčič in pomočnica ravnateljice Barbara Skalec Volk.

Ste že prebrali?

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost