Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 2. 6. 2022, so se po dveh letih učenci obalno-kraških osnovnih šol zbrali v Parku Škocjanske jame, kjer so ustvarjali na grafičnem extemporu, ki ga je organizirala OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača z Društvom likovnih pedagogov Primorja. Že četrtič pa smo sodelovali tudi s Parkom Škocjanske jame.

Letošnji naslov je bil Razglednice iz Škocjanskih jam. Format matrice je bil majhen, odtis pa na listu velikosti razglednice. Tokrat so ustvarjali v klasični grafični tehniki – linorezu. Učenke in učenci so si najprej v Škocjanu in Matavunu poiskali motive za svoja dela, si jih skicirali in izdelali matrico. Dela smo odtisnili, grafične liste pa si lahko ogledate v večnamenskem prostoru OŠ Divača.

Sodelovali in ustvarjali so učenci zadnje triade iz OŠ Lucija, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Koper in šole organizatorke OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

Mag. Vesna Marion

profesorica likovne umetnosti

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost