Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme  že peto leto zapored organiziramo projekt Tedni vseživljenjskega učenja. Dejavnosti, ki smo jih izvedli v tednih od 9. maja do 12. junija, so bile namenjene učencem in so se izvajale brezplačno.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Pripravili smo pester nabor zanimivih dogodkov, s katerimi smo dodatno obogatili dogajanje na naši šoli. V šestih različnih delavnicah so učenci razvijali pozitiven odnos do sprejemanja novega znanja, otrokom smo predstavili različne poti učenja, spodbujali njihovo vedoželjnost ter željo po odkrivanju neznanega.

Izvedli smo naslednje aktivnosti:

  • Slaščičarska delavnica: pod vodstvom Tanje in Katarine Gec, so učenci spoznavali različne tehnike in postopke priprave slaščic. Preizkusili so se tudi v peki in okraševanju slaščic.
  • Kamišibaj urica: učenci so spoznavali kamišibaj ter prisluhnili zgodbam in pesmi, ki so jih pripovedovale učenke iz Divače pod mentorstvom Vesne Marion.
  • Ustvarjalna delavnica: učenci so imeli možnost izdelovanja unikatnih izdelkov iz papirja, pod mentorstvom Katje Kovačič.
  • Karate: KK Bushi iz Divače je predstavil zgodovino ter osnove karate. Učenci so se pod mentorstvom Biljane in Sanje Frank preizkusili karate vadbo.
  • Spoznavanje domačega kraja z lokalno vodičko: učenci so spoznavali kulturno dediščino Vremskega Britofa. Lokala vodička Helena Zrnec Vidmar jim je posredovala veliko zgodovinskih informacij.
  • Frizerska delavnica: učenci so spoznavali delo frizerja, ogledali so si pripomočke ter oblikovali svojo pričesko, za kar je bil zaslužen frizer Nejc Matjažič.

Vsem zunanjim izvajalce, ki so pripomogli k izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

Več o dogajanju si lahko ogledate v foto utrinkih.

 

Ste že prebrali?

Prireditev ob materinskem dnevu

Prireditev ob materinskem dnevu

V sredo so učenci PŠ Vreme obeležili poseben dan, ki ga vsi cenimo in spoštujemo – materinski dan. Na prireditvi, ki...

Dostopnost