Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu je na podružnični šoli v Senožeče in Vreme potovala bibliotorba. Ker je knjižnica na matični šoli v Divači bistveno bolje založena od knjižnic na podružnicah, smo v sodelovanju z učitelji obeh podružničnih šol izbrali ustrezno knjižnično gradivo in tako tudi učencem podružnic omogočili večjo dostopnost do knjig – otroških enciklopedij, leksikonov in različnih strokovnih knjig, ki dopolnjujejo in bogatijo učbenike, učno gradivo in metode dela. Seveda nismo pozabili niti na leposlovne knjige, tiste za obvezno branje in tiste za dušo.

Branje je zakon, pravijo. Nadgrajuje znanje, bogati besedni zaklad, izboljšuje spomin in koncentracijo, spodbuja kritično in analitično razmišljanje ter empatijo, izboljšuje sposobnosti pisanja. O koristih branja, ki so znanstveno dokazane, bi lahko veliko pisali.

In od kod je naša torba dobila ime? Grški izraz biblio pomeni knjiga, zato o imenu ni bilo treba dolgo razmišljati. Bibliotorba Senožeče je potovala v Senožeče, bibliotorba Vreme pa v Vreme. Torbi, ki preneseta veliko težo knjig, je sešila čistilka Sabina Zdauc, sovici s knjigo v roki kot simbola modrosti in napisa pa učiteljica Janja Černe.

Tudi bibliotorbi odhajata na zaslužene počitnice. Do septembra, ko vas skupaj z novimi knjižnimi prijatelji spet obiščeta v Senožečah in Vremah.

Knjižničarka Alenka Tomazin

Ste že prebrali?

Izšla je Vremščica

Izšla je Vremščica

V letošnji Vremščici smo se odločili raziskati moč besed. Učenci so razmišljali o reku »lepa beseda lepo mesto najde«,...

Dostopnost