Od 27.6. do 8.7.2022 je v OŠ Divača prvič potekalo poletno počitniško varstvo za naše učence. Učencem smo pripravili številne dejavnosti, s katerimi smo jim popestrili vroče počitniške dni. V okviru ustvarjalnih delavnic so izdelovali različne izdelke, kot npr.: lesene japonke, pobarvani rečni kamni, kozarčki s pobarvano soljo, lampijončki ipd.

Odpravili so se na krajši pohod proti Gorenjam, se podali v lov na zaklad ter se sladkali s sladoledom, miškami in palačinkami, ki so jih sami pripravili. Povabili smo našo nekdanjo sodelavko Tajo Tavčar, ki je učencem predstavila jogo za otroke. Stojan Korošec je za učence pripravil delavnico izdelave mila. Učenci so si lahko ogledali baletno predstavo “Mavrična ribica”, ki so jo pripravili v okviru baletnega kampa DLBU Divača, ki je ravno tako potekal v šolskih prostorih. Učenci so si v krajevni knjižnici ogledali dve razstavi in poslušali zanimivo zgodbico o čustvih z naslovom O miški, ki je oklofutala medveda.

Sedaj so pred nami še dolge počitnice, za katere upamo, da bodo polne zanimivih dogodivščin.

Bernarda Rebec s sodelavci OŠ Divača

Ste že prebrali?

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...

Naši košarkarji področni prvaki

Naši košarkarji področni prvaki

V četrtek je v Sežani potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše dečke. Naši košarkarji so zmagali obe tekmi in...