Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

vroče in soparno poletje pojenjuje, prihajajo krajši dnevi in odpadanje listja na drevesih naznanja, da se bliža čas, ko se po dvomesečnih počitnicah znova odprejo šolska vrata.

V šolskem  letu  2022/23 se bo v naši šoli izobraževalo kar 451 učencev in sicer 372 na matični šoli v Divači, 50 na podružnici v Senožečah in 29 na podružnici v Vremah.

Na matični šoli v Divači poteka 1. faza dozidave šole, ki se bo nadaljevala še v naslednjem letu s ciljem, da v šolskem letu 2023/24 dobimo še 6 učilnic s spremljajočimi prostori. Učence, zaposlene, starše in druge obiskovalce šole prosim za potrpljenje v času spremenjenih pogojev zaradi gradnje šole z zavedanjem, da bodo v prihodnjem letu za vse boljši pogoji dela.

Novo šolsko leto začenjamo optimistično – z odprto šolo in brez mask. Zavedati pa se moramo, da je Covid-19 še vedno med nami, zato moramo dosledno upoštevati navodila za zajezitev širjenja. Med najpomembnejša spadajo prezračevanje prostorov, higiena rok in kašlja ter,  da ostanemo doma, če zbolimo. Vsak posameznik  in vsi skupaj bomo z upoštevanjem napotkov zdravstvene stroke prispevali, da nam bo uspelo uresničiti naše cilje: ostati zdravi in z medsebojnim sodelovanjem v procesu učenja pridobivati nova znanja, veščine in spretnosti.

V prihajajočem šolskem letu vam želimo vse dobro, predvsem pa zdravja. Učitelji in vsi zaposleni na šoli se bomo skupaj z vami, dragi učenci, spoštovani starši, trudili za čim bolj varno in spodbudno  šolsko okolje.

 

Lepo vas pozdravljamo,
ravnateljica Damijana Gustinčič s kolektivom šole.

Ste že prebrali?

Izšla je Vremščica

Izšla je Vremščica

V letošnji Vremščici smo se odločili raziskati moč besed. Učenci so razmišljali o reku »lepa beseda lepo mesto najde«,...

Dostopnost