Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6.10., se je v Sežani v mestnem parku pri Starem gradu odvijala promocija deficitarnih in obetavnih poklicev. Dogodek, ki ga že vrsto let organizira območna obrtno-podjetniška zbornica v Sežani, je podprlo veliko število srednjih šol, ki so se z različnimi programi predstavili devetošolcem iz vseh štirih občin; Sežane, Komna, Divače in Hrpelj.
Srednje šole iz Nove Gorice, Izole, Pirana, Postojne, Ljubljane, Kopra, Celja in iz Sežane so svoje programe predstavile na avtentičen, učencem zanimiv način. Pobližje so se lahko seznanili s poklici kot so hotelir-gastronom, negovalec, gozdar, ekonomski in aranžerski tehnik, vzgojitelj, slaščičar, pomorski in gradbeni tehnik, pa vrtnar in strojni tehnik. V prihodnje bi si želeli, da bi naši učenci lahko obiskali tudi ustanove, ali posamezne podjetnike, kjer se omenjeni kadri zaposlujejo in bi tako rekoč iz prve roke izvedeli, kako s pridom uporabiti pridobljeno akademsko znanje.
Odločitev glede poklica, ki naj bo dovolj zanimiv, donosen in seveda na borzi dela iskan, je vsekakor velik izziv tako za bodoče dijake kot tudi njihove starše. Na nivoju države se vsako leto zvrstijo številni dogodki, ki mlade spodbujajo k razmišljanju o svojih močnih področjih, s katerimi lahko v prihodnosti doprinesejo k osebnemu in družbenemu blagostanju. Toplo priporočamo, da se jih naši učenci udeležijo skupaj s svojimi starši, saj so brezplačni in marsikomu olajšajo odločitev.
Strokovnim sodelavcem OOZ iz Sežane se iskreno zahvaljujemo, vas pa vabimo k ogledu fotografij.

Anja Abram z razredničarkami

 

Ste že prebrali?

Dostopnost