Skoči na glavno vsebino

V soboto, 8. 10. 2022, je na Buabetovi ogrdini (Bajčevka) pri Pašniški  zadrugi na gmajni med mejnim prehodom Lipica in Bazovico, v okviru kampanje Dnevi evropske kulturne dediščine, potekala celodnevna akcija popravila suhega zidu KAMENTON.

Našo šolo so zastopali učenci vrtnarskega, raziskovalnega in kamnoseškega krožka iz Divače pod mentorstvom učiteljic Barbare Jazbec in Danile Grželj ter učenci podružnične šole Vreme pod mentorstvom učiteljice Andreje Perhavec Čok. Učencem se je pridružilo tudi nekaj staršev, ki so z zanimanjem prisluhnili razlagi in pomagali pri obnovi zidu.  

Otroci okoliških šol in vrtcev z obeh strani meje so popravljali zid pod vodstvom izvedencev suhozidne gradnje v pet članskih skupinah. Vsako skupino je vodil mentor – izvedenec. Darja Kranjc iz Parka Škocjanske jame je učence seznanila s pomenom suhih zidov, s Karin Lavin pa so učenci izvedli vaje vživljanja in občutenja dediščine. S skupnimi močmi je bilo obnovljenega 14 metrov zidu.

Ogledate si lahko tudi filmček Vonj kamna, ki je nastal preteklo šolsko leto ob krožišču v Divači v okviru projekta Poligon suhozidne gradnje in prisluhnete, kaj so povedali naši učenci.

https://youtu.be/DzNK1mwomzo  

(Visited 8 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

V četrtek, 28. septembra 2023, so sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali krajevno knjižnico. Tam jim je...

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Dostopnost