Skoči na glavno vsebino

V soboto, 8. 10. 2022, je na Buabetovi ogrdini (Bajčevka) pri Pašniški  zadrugi na gmajni med mejnim prehodom Lipica in Bazovico, v okviru kampanje Dnevi evropske kulturne dediščine, potekala celodnevna akcija popravila suhega zidu KAMENTON.

Našo šolo so zastopali učenci vrtnarskega, raziskovalnega in kamnoseškega krožka iz Divače pod mentorstvom učiteljic Barbare Jazbec in Danile Grželj ter učenci podružnične šole Vreme pod mentorstvom učiteljice Andreje Perhavec Čok. Učencem se je pridružilo tudi nekaj staršev, ki so z zanimanjem prisluhnili razlagi in pomagali pri obnovi zidu.  

Otroci okoliških šol in vrtcev z obeh strani meje so popravljali zid pod vodstvom izvedencev suhozidne gradnje v pet članskih skupinah. Vsako skupino je vodil mentor – izvedenec. Darja Kranjc iz Parka Škocjanske jame je učence seznanila s pomenom suhih zidov, s Karin Lavin pa so učenci izvedli vaje vživljanja in občutenja dediščine. S skupnimi močmi je bilo obnovljenega 14 metrov zidu.

Ogledate si lahko tudi filmček Vonj kamna, ki je nastal preteklo šolsko leto ob krožišču v Divači v okviru projekta Poligon suhozidne gradnje in prisluhnete, kaj so povedali naši učenci.

https://youtu.be/DzNK1mwomzo  

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost