Skoči na glavno vsebino
V soboto, 15. 10. 2022, je Društvo kamišibaj Slovenije, katerega članici sva tudi Vlasta Markočič (likovna pedagoginja na OŠ Dutovlje) in Vesna Marion, s podporo občine Komen, JSKD izpostavo Sežana in agencijo ORA organiziralo Dan ustvarjalcev otroškega kamišibaja.

Na festivalu so nastopili mladi kamišibajkarji, najmlajša kamišibajkarica ima 5 let, najstarejši pa 13, iz vse Slovenije. Nastopajoči so prišli iz Gorice, Velenja, Ljubljane, Maribora, Dobravelj, Dutovelj in Divače.

Nastopajoče in gledalce je pozdravil župan Občine Komen Erik Modic, potem pa sta nastopila Breda in Darko Kočevar, kamišibajkarja iz Bele krajine, z nagrajeno predstavo Ciciban posluša očetovo uro Otona Župančiča. Breda in Darko vedno združita glasbo in pripoved. Sledil je program mladih kamišibajkarjev. Drugi del se je začel s predstavo Lev Dušana Radoviča in se nadaljeval z nastopi mladih, tudi avtorske zgodbe.

Mladi kamišibajkarji so prejeli zaslužen aplavz, priznanje in spominsko darilce.

Kamišibajkarice Tonja Zrnec, Brina Premrl in Živa Cesar so se predstavile z Darovi Toneta Pavčka, koroško ljudsko Hvaležni medved in ljudsko Fižolček, ogelček in slamica. S temi predstavami so razveseljevale učence razredne stopnje konec prejšnjega šolskega leta.

V letošnjem letu pri krožku nastajajo nove predstave in dekleta bodo z veseljem prišla v vaš razred v decembru.

Vesna Marion, profesorica likovne umetnosti,
mentorica interesne dejavnosti kamišibaj

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost