Skoči na glavno vsebino
V soboto, 15. 10. 2022, je Društvo kamišibaj Slovenije, katerega članici sva tudi Vlasta Markočič (likovna pedagoginja na OŠ Dutovlje) in Vesna Marion, s podporo občine Komen, JSKD izpostavo Sežana in agencijo ORA organiziralo Dan ustvarjalcev otroškega kamišibaja.

Na festivalu so nastopili mladi kamišibajkarji, najmlajša kamišibajkarica ima 5 let, najstarejši pa 13, iz vse Slovenije. Nastopajoči so prišli iz Gorice, Velenja, Ljubljane, Maribora, Dobravelj, Dutovelj in Divače.

Nastopajoče in gledalce je pozdravil župan Občine Komen Erik Modic, potem pa sta nastopila Breda in Darko Kočevar, kamišibajkarja iz Bele krajine, z nagrajeno predstavo Ciciban posluša očetovo uro Otona Župančiča. Breda in Darko vedno združita glasbo in pripoved. Sledil je program mladih kamišibajkarjev. Drugi del se je začel s predstavo Lev Dušana Radoviča in se nadaljeval z nastopi mladih, tudi avtorske zgodbe.

Mladi kamišibajkarji so prejeli zaslužen aplavz, priznanje in spominsko darilce.

Kamišibajkarice Tonja Zrnec, Brina Premrl in Živa Cesar so se predstavile z Darovi Toneta Pavčka, koroško ljudsko Hvaležni medved in ljudsko Fižolček, ogelček in slamica. S temi predstavami so razveseljevale učence razredne stopnje konec prejšnjega šolskega leta.

V letošnjem letu pri krožku nastajajo nove predstave in dekleta bodo z veseljem prišla v vaš razred v decembru.

Vesna Marion, profesorica likovne umetnosti,
mentorica interesne dejavnosti kamišibaj

(Visited 44 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

V četrtek, 28. septembra 2023, so sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali krajevno knjižnico. Tam jim je...

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Dostopnost