Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 24. 11. 2022, je na šoli potekal projekt Kuhnapato, ki mlade spodbuja k zdravemu, trajnostnemu in odgovornemu načinu življenja in uči skrivnosti domače, lokalne kuhinje. Otrokom pomaga razvijati številne veščine in pridobivati pomembna znanja o domačih tradicijah in dediščini, kar jim koristi tudi pozneje v življenju.

V tokratni ediciji projekta so učenke 7. in 9. razreda skupaj z gospemi iz Divače, ki jih je ga. ravnateljica Damijana Gustinčič povabila k sodelovanju, pripravile kraško joto in jabolčni zavitek iz domačega vlečenega testa. Skuhane dobrote so učenke za kosilo postregle prvošolcem, ki so z navdušenjem pojedli in vse “pomazali”. Na obisk in sladico smo povabili tudi učence iz Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, enote Divača.

Čut za hrano in vse povezano z njo ter povezovanje mlajših in starejših generacij, predstavlja motivacijo za vse skupine, ter bogastvo in vrednoto, ki ju je potrebno skrbno varovati in predajati in ohranjati.

Veseli smo, da se lahko vključujemo v projekte, ki povezujejo formalne in neformalne učne procese in skozi delo in učenje krepimo vezi. Vsi udeleženci že nestrpno pričakujemo naslednjo možnost za izvajanje projekta.

Mentorica Monika Ščuka z učenci.

 

Ste že prebrali?

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja

Naša šola se je tudi letos pridružila Tednom vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo potekali od 10. maja do 16. junija...

Debeli rtič 2024

Debeli rtič 2024

Ko smo prispeli, smo se najprej namestili v mladinskem domu Martinček. Sledil je lov na zaklad. Ker nas vreme...

Dostopnost