Skoči na glavno vsebino

O tem, kaj za nas pomeni kultura, najpogosteje razmišljamo ob slovenskem kulturnem prazniku. V petek, 3. 2. 2023, smo se te teme dotaknili tudi učenci in učitelji centralne šole v Divači. Učenci so s svojimi nastopi dokazali, da kultura ni mrtva in ni ne nekaj, na kar se spomnimo le na kulturni praznik, saj so razprostrli pisano paleto različnih vrst umetnosti, s katerimi se ukvarjajo v šoli ali v svojem prostem času.

V čast našemu največjemu pesniku so mali in veliki deklamirali svoje najljubše pesmi, otroški in mladinski pevski zbor sta zbrane očarala s svojim petjem. Prisluhnili smo tudi harmoniki, ki je nepogrešljiv del slovenske glasbene kulture. Učenke izbirnega predmeta ples pa so nam približale še en del umetnosti, in sicer tisti, pri katerem posameznik z govorico telesa izraža svoje občutke. In po odzivih nastopajočih in gledalcev na ta dan prevladovali dobri občutki.

Ste že prebrali?

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja

Naša šola se je tudi letos pridružila Tednom vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo potekali od 10. maja do 16. junija...

Debeli rtič 2024

Debeli rtič 2024

Ko smo prispeli, smo se najprej namestili v mladinskem domu Martinček. Sledil je lov na zaklad. Ker nas vreme...

Dostopnost