Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 24. 4. 2023, smo bili na OŠ Divača kljub dežju nasmejani in vedri. Fantje so v preddverju šole raztegnili harmonike in vsi smo nestrpno pričakovali hišnika Borisa.

Nenavadno, kaj?!

Hišnik Boris je na šoli poznan kot skrben in odziven sodelavec, ki brez velikih besed skoči na pomoč in reši marsikatero zagato. Za delovno vozilo je tako dobro skrbel, da nam je služilo celih 24 let. Z njim vsakodnevno vozi kosila na podružnično šolo v Vreme, pogosto pa se zapelje tudi na podružnično šolo v Senožeče, saj je potreb za razna popravila vedno dovolj.

Razlog veselega sprejema pa je bil tokrat nakup novega delovnega vozila, ki bo nadomestil odslužen kombi. Verjamemo, da bo z njim naš hišnik še hitreje pripeljal kosilo ali skočil na popravilo zlomljenega stola.

Učenci so mu v zahvalo in spomin podarili sopotnika »medota« ter v en glas zakričali: »Srečno vožnjo, hišnik Boris!«

Želji se pridružujemo tudi vsi člani kolektiva OŠ Divača.

Za uresničitev potrebe po po zamenjavi 24 let starega vozila se iskreno zahvaljujemo predlagateljema Brunu Kocjanu in Ivanu Kovačiču ter občinskemu svetu Občine Divača z županjo Alenko Štrucl Dovgan, Svetu zavoda OŠ Divača s predsednico Nives Skuk.

Ste že prebrali?

Dostopnost