Skoči na glavno vsebino
V maju je v Kostanjevici na Krasu potekal Kamenton, celodnevna akcija obnove suhega zidu.

Kamenton je bil izveden v organizaciji POŠ Kostanjevica na Krasu, Občine Miren – Kostanjevica, KS Kostanjevica, Partnerstva kraške suhozidne gradnje in zavoda Anima Mundi.

Skupina učencev iz Divače in Vrem se je na Kamenton odpeljala z avtobusom. Že med vožnjo so učenci opazovali suhe zide, ki so jih gradili ljudje v preteklosti in tiste, ki jih popravljajo ali gradijo danes.

Po prihodu v Kostanjevico, sta učence v svet kamnite dediščine, skozi razgovor popeljali Karin Lavin in Darja Kranjc. Sledila je gradnja zidu. Pri delu so učence vodili mojstri suhozidne gradnje. Mojstri so učence usmerjali pri izbiri in postavljanju kamnov, ter jim razlagali osnovne zakonitosti suhozidne gradnje. Po zaključenem delu so učenci sodelovali še pri ustvarjanju skupinske slike suhega zidu.

Ob povratku domov so učenci obiskali še Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju, ki je postavljen v spomin vsem tistim, ki so se borili na tem ozemlju.

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost