Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Vreme so bili v letošnje šolskem letu vključeni v projekt Ekobranje za ekoživljenje v sklopu Ekošole. Projekt vzpodbuja učence k branju literature z ekološko tematiko in tako prispeva k razvoju okoljskega izobraževanja.

V času trajanja projekta so učenci skupaj s starši imeli možnost prebrati knjige z ekološko tematiko in se pogovarjati o njeni vsebini. Doma so doživetja in vtise prebranih knjig zapisali ali narisali v priloženo eko beležnico. Otroci so ob vrnitvi eko bralnega nahrbtnika predstavili vsebino in povedali svoje mišljenje.

Nad eko bralnim nahrbtnikom so bili starši in učenci navdušeni, saj so si takrat vzeli čas da so skupaj brali ter ustvarjali.

Otroci so se tako ob prebiranju knjige ozavestili kako je pravilno treba ločevati odpadke in kako jih predelati v nov izdelek. Tako starši kot otroci so s pomočjo branja knjige z ekološko vsebino razvijali in krepili ekološko zavest. Preko prebiranja knjige in ustvarjanja so razvijali pozitivne odnos do narave. Učenci so spoznavali kako lahko sami in drugi ljudje vplivajo na naravo ter kako lahko dejavno prispevajo k ohranjanju naravnega okolja. 

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Varni v prometu

Varni v prometu

Učence podružnične šole Vreme so v mesecu septembru obiskali policisti, z namenom, da bi jih seznanili o varnosti v...

Jesenski kros

Jesenski kros

Prvi septembrski športni dan je vedno v znamenju teka. Na podružnični šoli Vreme smo tako izpeljali jesenski kros. Peš...

Dostopnost