Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme že šesto leto zapored organiziramo projekt Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Dejavnosti, ki smo jih izvedli, so bile namenjene učencem in so se izvajale brezplačno.

Pripravili smo pester nabor zanimivih dogodkov, s katerimi smo dodatno obogatili dogajanje na naši šoli. V delavnicah so učenci razvijali pozitiven odnos do sprejemanja novega znanja. Otrokom smo predstavili različne poti učenja, spodbujali njihovo vedoželjnost ter željo po odkrivanju neznanega.

Izvedli smo naslednje aktivnosti:

  • Rokomet skozi igro: Učenci so pod vodenjem usposobljene trenerke rokometa Tanje Miklavec, spoznavali osnove rokometa skozi različne igre. Izvajali so elementarne igre, ki prispevajo k razvoju otrokove vzdržljivosti, spretnosti, hitrosti reagiranja in orientacije v prostoru.
  • Ustvarjalna delavnica: Učenci so imeli možnost izdelovanja unikatnih izdelkov iz odpadnega materiala, pod mentorstvom Katje Kovačič.
  • Delo s psi: Vodja delavnice Eva Hreščak je predstavila pravilen pristop do psa, učence je seznanila kakšne signale oddajo psi in kaj pomenijo, imeli so priložnost pse tudi pobožati ter opazovati izvedbo pasjih trikov, ki jih je pokazala psička lastnice Barbare Skalec Volk.
  • Pravljična urica: Anamarija Meglič je učencem prebrala pravljico Teta Zima ter pokazala originalne fotografije ilustratorke. Predstavila je tudi pot nastanka knjige.
  • Planinstvo: Učenci so prisluhnili Mirjam Frankovič Franetič, ki je predstavila varno hojo v hribe, obvezno planinsko opremo ter pomen markacij. V risanju le-teh so se učenci tudi preizkusili.

Vsem zunanjim izvajalce, ki so pripomogli k izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

Več o dogajanju si lahko ogledate v foto utrinkih.

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Varni v prometu

Varni v prometu

Učence podružnične šole Vreme so v mesecu septembru obiskali policisti, z namenom, da bi jih seznanili o varnosti v...

Jesenski kros

Jesenski kros

Prvi septembrski športni dan je vedno v znamenju teka. Na podružnični šoli Vreme smo tako izpeljali jesenski kros. Peš...

Dostopnost