Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme že šesto leto zapored organiziramo projekt Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Dejavnosti, ki smo jih izvedli, so bile namenjene učencem in so se izvajale brezplačno.

Pripravili smo pester nabor zanimivih dogodkov, s katerimi smo dodatno obogatili dogajanje na naši šoli. V delavnicah so učenci razvijali pozitiven odnos do sprejemanja novega znanja. Otrokom smo predstavili različne poti učenja, spodbujali njihovo vedoželjnost ter željo po odkrivanju neznanega.

Izvedli smo naslednje aktivnosti:

  • Rokomet skozi igro: Učenci so pod vodenjem usposobljene trenerke rokometa Tanje Miklavec, spoznavali osnove rokometa skozi različne igre. Izvajali so elementarne igre, ki prispevajo k razvoju otrokove vzdržljivosti, spretnosti, hitrosti reagiranja in orientacije v prostoru.
  • Ustvarjalna delavnica: Učenci so imeli možnost izdelovanja unikatnih izdelkov iz odpadnega materiala, pod mentorstvom Katje Kovačič.
  • Delo s psi: Vodja delavnice Eva Hreščak je predstavila pravilen pristop do psa, učence je seznanila kakšne signale oddajo psi in kaj pomenijo, imeli so priložnost pse tudi pobožati ter opazovati izvedbo pasjih trikov, ki jih je pokazala psička lastnice Barbare Skalec Volk.
  • Pravljična urica: Anamarija Meglič je učencem prebrala pravljico Teta Zima ter pokazala originalne fotografije ilustratorke. Predstavila je tudi pot nastanka knjige.
  • Planinstvo: Učenci so prisluhnili Mirjam Frankovič Franetič, ki je predstavila varno hojo v hribe, obvezno planinsko opremo ter pomen markacij. V risanju le-teh so se učenci tudi preizkusili.

Vsem zunanjim izvajalce, ki so pripomogli k izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

Več o dogajanju si lahko ogledate v foto utrinkih.

 

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Dostopnost