Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 15. junija 2023, se je v telovadnici OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača poslovila najštevilčnejša generacija do zdaj – generacija 2008. Štela je kar 57 učencev.

Pisalo se je leto 2014, ko so kot majhni prvošolčki z rumenimi rutkami prestopili šolski prag, večina matične šole v Divači, nekateri pa podružnic v Senožečah in Vremah. »V zavetju ene učilnice in učiteljice je bilo – preprosto lepo,« so povedali. In so rasli in kot petošolci kmalu postali ta veliki in ta glavni. Pa je prišel šesti razred, ko so bili na novem terenu – vsi na predmetni stopnji v Divači – spet ta mali. »Sprehajali smo se po šoli in bili vsako uro v drugi učilnici z drugim učiteljem. Na začetku je bilo težko, a smo se hitro privadili,« so se spominjali vstopa v 6. razred. Pa je prišla valeta, septembra gre vsak svojo pot, vsak svojim sanjam in ciljem naproti.

Devetošolci so slovesen zaključek osnovnega šolanja začeli s plesom s sovrstniki in starši. Sledil je simpatičen televizijski dnevnik Divače TV, prežet z veliko humorja. V njem so gledalci lahko videli, kako si učenci predstavljajo prenovo šole, v kateri bi bilo obvezno tisto, kar zdaj ni dovoljeno. Devetošolci pa so bili tudi glavne zvezde dnevnega pregleda aktualnih, športnih in kulturnih dogodkov, ni pa manjkalo niti prispevkov s področja estrade.

TV-dnevniku je sledila podelitev spričeval, pohval in priznanj. Generacija se ponaša s številnimi učenci z nagradami na naravoslovno-tehniškem, jezikoslovnem, kulturno-umetniškem, športnem in raziskovalnem področju. Ravnateljica Damijana Gustinčič in županja Alenka Štrucl Dovgan pa sta podelili tudi najprestižnejši nagradi: priznanje učiteljskega zbora z nagrado šole je za uspehe in dosežke na šolskem področju prejela učenka Lara Boštjančič, pohvalo občine Divača za uspehe in dosežke na šolskem in izvenšolskem področju pa Blažka Grižon.

Razredničarke devetošolcev

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost