Skoči na glavno vsebino
Ponedeljek, 19. 6. 2023, je bil za petošolce poseben dan, saj so nekateri v šolo prinesli svoje hišne ljubljenčke. Učenci so spoznali, kako skrbeti za želve, pse, morske prašičke in dihurja. Obiskala nas je tudi nona učenke Aenor, ki nam je predstavila delovanje društva proti mučenju živali. Gospa nam je podrobneje pojasnila postopke sprejema ali oddaje živali in nas podučila, kako ukrepati v primeru najdene živali. Nekaj hišnih ljubljenčkov so stari starši odpeljali domov, ostale pa je v razredu med kuhanjem partizanskega golaža in testenin, ki so se jih v maju naučili pripravljati učenci, varovala učiteljica Anamarija. Testenine so bile tako okusne, da jih je prehitro zmanjkalo. Na pokušini so se pridružili tudi četrtošolci.

Ponedeljkovo dopoldne je zaključila gospa Jožico Zafred, ki nam je predstavila divaškega slikarja svetovnega slovesa, Stojana Zafreda. Pri likovnem pouku so učenci poskusili slikati z usti in z nogami. Nastala so unikatna likovna dela. Spoznali so, da je slikanje z usti zelo naporno in da terja ogromno koncentracije, vztrajnosti in volje. Jožica Zafred se je učencem zahvalila z manjšo pozornostjo in pohvalila vsa njihova nastala dela.

V torek so si učenci ogledali sečoveljske soline, ki slovijo po najboljši soli na svetu. Spoznali so način pridelave, shranjevanja soli in način življenja solinarjev v starih časih. V Piranu pa so se učenci ohladili z okusnim sladoledom in krajšim sprehodom po piranskih ulicah.

V sredo je oče učenke Aenor predstavil delovanje društva iz Trsta, ki preučuje življenje v srednjem veku. Spoznali so opremo vitezov in nekaj tehnik mečevanja z različnimi oblikami mečev. Najpogumnejši učenci so se oblekli v več kot 20 kilogramov težko zaščitno viteško opremo.

Četrtek pa je bil v znamenju filmske vzgoje. Učenci so si ogledali film Rocca rešuje svet. Spoznali so življenje šolarke, ki z njeno dobrosrčnostjo in bistrostjo premaga nevarnosti in med seboj poveže veliko ljudi. 

Poslovilni petek pa je bil sproščen, obarvan s pesmijo in koncerti učencev kateri obiskujejo glasbeno šolo. Učenci dramskega kroška pa so nam v senci stare šole predstavili igro, s katero so dan prej polepšali junijski četrtek starostnikom v domu upokojencev. Učenci pa so bili veseli tudi obiska in poslovilnega nagovora naše ravnateljice g. Damijane Gustinčič.

Vsem učencem želimo mirne in razigrane zaslužene počitnice!

Učiteljice in učitelj!

Ste že prebrali?

Pustno rajanje v Divači

Pustno rajanje v Divači

Otroci so od nekdaj glavni junaki pustnega rajanja, in tako je bilo tudi letos v Divači, kjer so se osnovnošolci...

Dostopnost