Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, cenjeni sodelavci. 

Poletje se počasi poslavlja, kmalu bo v deželo stopila jesen. Nov letni čas prinaša spremembe, ki pomenijo pestrost, dinamiko. Na šolskem področju je 1. september ločnica počitniškega dela in pravega šolskega dela, povezanega s temeljno dejavnostjo – učenjem.

V šolskem letu 2023/2024 bomo moči usmerili v kakovostno učenje in poučevanje s ciljem usposabljati učence za vseživljenjsko učenje, spoštovanje kulturne tradicije in ozaveščanja in ravnanja v skladu z obče človeškimi vrednotami. V to delo bomo vključeni pedagoški delavci, učenci in starši, ki bomo vsak po svojih močeh in pristojnostih prispevali k uresničitvi teh ciljev. Tako bomo »svoja življenja obogatili s stvarmi, ki so vrednote, ne pa s stvarmi, ki imajo vrednost«.

Drage prvošolke in prvošolci, za vas je vstop v šolo zagotovo velik korak in skupaj z vašimi starši čutite še posebno vznemirljivost. Naj šola postane vaša prijazna spremljevalka, ki vas bo bogatila z znanjem, spodbujala radovednost in v kateri boste pletli prijateljske vezi.  Želim, da šolo radi in z veseljem obiskujete in se v njej počutite varno.

Da bo pot v šolo varna, smo odgovorni vsi, ki vstopamo v šolo kot pešci ali vozniki.  Bodimo previdni, ko hodimo ali kolesarimo  po šolskih poteh, ko prečkamo cesto. Kot vozniki bodimo pazljivi, posebno v okolici šol, upočasnimo vožnjo, parkirajmo na dovoljenih mestih, upoštevajmo cestnoprometne predpise.

Prijetno in uspešno  delo v novem šolskem letu  želim učencem, učiteljem in staršem. 

 

Damijana Gustinčič, ravnateljica

Ste že prebrali?

Dostopnost