Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, cenjeni sodelavci. 

Poletje se počasi poslavlja, kmalu bo v deželo stopila jesen. Nov letni čas prinaša spremembe, ki pomenijo pestrost, dinamiko. Na šolskem področju je 1. september ločnica počitniškega dela in pravega šolskega dela, povezanega s temeljno dejavnostjo – učenjem.

V šolskem letu 2023/2024 bomo moči usmerili v kakovostno učenje in poučevanje s ciljem usposabljati učence za vseživljenjsko učenje, spoštovanje kulturne tradicije in ozaveščanja in ravnanja v skladu z obče človeškimi vrednotami. V to delo bomo vključeni pedagoški delavci, učenci in starši, ki bomo vsak po svojih močeh in pristojnostih prispevali k uresničitvi teh ciljev. Tako bomo »svoja življenja obogatili s stvarmi, ki so vrednote, ne pa s stvarmi, ki imajo vrednost«.

Drage prvošolke in prvošolci, za vas je vstop v šolo zagotovo velik korak in skupaj z vašimi starši čutite še posebno vznemirljivost. Naj šola postane vaša prijazna spremljevalka, ki vas bo bogatila z znanjem, spodbujala radovednost in v kateri boste pletli prijateljske vezi.  Želim, da šolo radi in z veseljem obiskujete in se v njej počutite varno.

Da bo pot v šolo varna, smo odgovorni vsi, ki vstopamo v šolo kot pešci ali vozniki.  Bodimo previdni, ko hodimo ali kolesarimo  po šolskih poteh, ko prečkamo cesto. Kot vozniki bodimo pazljivi, posebno v okolici šol, upočasnimo vožnjo, parkirajmo na dovoljenih mestih, upoštevajmo cestnoprometne predpise.

Prijetno in uspešno  delo v novem šolskem letu  želim učencem, učiteljem in staršem. 

 

Damijana Gustinčič, ravnateljica

(Visited 163 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Dostopnost