Skoči na glavno vsebino

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj znanih jezikih, ki jih učenci govorijo in poznajo od doma.

Poleg jezikov, ki se jih učimo v šoli – angleščini, italijanščini in nemščini, smo videli, da so nekateri jeziki nam bolj znani in sorodni, ostali pa manj. Zabavali smo se in se naučili nekaj novih besed, ter slišali katere jezike poznajo naši sošolci. Poleg treh tujih jezikov na šoli učenci govorijo še 13 drugih jezikov.

Na koncu video posnetka pa so nam lepo zapela dekleta iz mladinskega pevskega zbora OŠ Divača. Odo radosti, ki je tudi himna EU, boste lahko slišali v angleščini, nemščini in slovenščini.

V večnamenskem prostoru smo letos dali poudarek Odi radosti v več jezikih in plakatu, kjer so zastave jezikov, ki jih govorijo naši otroci.

Naj ob tej priložnosti še povemo, da je bil naš lanskoletni prispevek o pregovorih in pisavah na Pedagoškem forumu 2022 ZRSŠ med 10 nagrajenci Slovenije. Podelitev priznanj je potekala 20. septembra 2023 v hiši EU v Ljubljani.

Na naši šoli tudi letos spodbujamo večjezičnost in jezikovno raznolikost. Naši otroci znajo veliko jezikov in vsako leto se z njimi srečamo in bogatimo naše znanje.

Lepo vas pozdravljamo, nasvidenje ponovno ob letu osorej,

Alma Volk in ostali učitelji mentorji pri EDJ 2023.

 

 

Ste že prebrali?

Dostopnost