Skoči na glavno vsebino

Verjamemo, da je šola pomemben družbeni prostor, kjer lahko ustvarimo priložnost za sodelovanje in medgeneracijsko povezanost. Tako so tretješolci divaške šole z razredničarkama v petek, 6. oktobra, medse povabili stare starše, none in nonote kot jim pravijo.

Po uvodnem pozdravu pred šolo so se skupaj odpravili na jesenski pohod proti lovski koči. Med potjo ni bilo dolgčas. Sproščeno so kramljali, se smejali in uživali v jesenskih barvah gozdnih dreves. Po urici hoje so prispeli na cilj, kjer so si vsi skupaj privoščili malico iz nahrbtnika, stare starše pa pogostili s kavo in piškoti. Sledile so skupinske igre v naravi. Otroci in stari starši so neizmerno uživali in opravili vse preizkušnje ter naloge. Tudi zadnja, ki je bila najtežja, poiskati v naravi glasbila in zvočila ter zapeti pesmico, je bila pri vseh skupinah odlično opravljena. Dopoldan je kar prehitro minil in morali so se vrniti v šolo.

Druženje je bilo sproščeno, prijetno in zanimivo. Občutili so veselje in spoznali , da potrebujejo drug drugega, saj če drug drugemu pomagajo z nasveti, izkušnjami, spodbudami, so koraki lažji, bolj varni in bolj odločni, naloge pa odlično opravljene.

Stari starši so se ob koncu druženja lepo zahvalili za čudovit dopoldan v družbi tretješolcev in izrazili željo po ponovnih skupnih srečanjih, kjer otroštvo podaja roko modrosti in izkušnjam.

Tudi učenci se zahvaljujejo starim staršem, da so se na povabilo odzvali, si vzeli čas in presenetili s številčno udeležbo.

Učiteljici 3. razreda Monika Frank in Nives Skuk

 

 

Ste že prebrali?

Izšla je Vremščica

Izšla je Vremščica

V letošnji Vremščici smo se odločili raziskati moč besed. Učenci so razmišljali o reku »lepa beseda lepo mesto najde«,...

Dostopnost