Skoči na glavno vsebino

Svoboda – strašna je tvoja cena! Za našo srečo je potrebna svoboda…. za svobodo pa je potreben pogum. Takšen pogum so imeli vsi tisti, ki so se skozi zgodovino borili za našo svobodo.

Vse to je bilo vredno! Danes smo vsi mi del svobode! Poklon tistim, ki so skozi zgodovino s svojim pogumom, voljo in žrtvovanjem omogočili, da smo dobili svojo domovino.

Naša odgovornost je, da jo negujemo kot mlado cvetlico, saj je zanjo žal moralo preteči preveč slovenske krvi. Naša odgovornost pa je tudi, da vzdržujemo spomin na tiste, ki so nam jo priborili.

 

Prav zato na PŠ Senožeče z učenci pevsko – dramskega krožka vsako leto pripravimo kulturni program za spominsko obeležje, ki smo ga letos zaradi vremenskih razmer imeli kar v večnamenskem prostoru.

 

Z ganljivim recitalom, skozi katerega so se prepletale melodije mladih pevcev, smo pokazali, kako spoštujemo prihajajoče turobne praznike, v katerih se spominjamo ljudi, ki so dali pomemben pečat in življenje za svojo domovino.

Ste že prebrali?

Izšla je Vremščica

Izšla je Vremščica

V letošnji Vremščici smo se odločili raziskati moč besed. Učenci so razmišljali o reku »lepa beseda lepo mesto najde«,...

Modne kreacije

Modne kreacije

Učenci stari 10 let imajo o odpadkih in njihovem ločevanju že veliko znanja, saj jim v šoli nudimo odlične možnosti in...

Dostopnost