Skoči na glavno vsebino

Svoboda – strašna je tvoja cena! Za našo srečo je potrebna svoboda…. za svobodo pa je potreben pogum. Takšen pogum so imeli vsi tisti, ki so se skozi zgodovino borili za našo svobodo.

Vse to je bilo vredno! Danes smo vsi mi del svobode! Poklon tistim, ki so skozi zgodovino s svojim pogumom, voljo in žrtvovanjem omogočili, da smo dobili svojo domovino.

Naša odgovornost je, da jo negujemo kot mlado cvetlico, saj je zanjo žal moralo preteči preveč slovenske krvi. Naša odgovornost pa je tudi, da vzdržujemo spomin na tiste, ki so nam jo priborili.

 

Prav zato na PŠ Senožeče z učenci pevsko – dramskega krožka vsako leto pripravimo kulturni program za spominsko obeležje, ki smo ga letos zaradi vremenskih razmer imeli kar v večnamenskem prostoru.

 

Z ganljivim recitalom, skozi katerega so se prepletale melodije mladih pevcev, smo pokazali, kako spoštujemo prihajajoče turobne praznike, v katerih se spominjamo ljudi, ki so dali pomemben pečat in življenje za svojo domovino.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Dan brez papirja

Dan brez papirja

Ga je sploh mogoče imeti? Samo danes smo v roke prijeli knjige, uporabili smo toaletni papir, v trgovini smo plačali z...

Evakuacijska vaja

Evakuacijska vaja

V sredo je med četrto šolsko uro zagorelo v šolski knjižnici. Nemudoma je stekla evakuacija. Med preštevanjem otrok na...

Dostopnost