Skoči na glavno vsebino

Začetek jeseni v Sloveniji prinaša okusno tradicijo – obeležitev Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki že trinajsto leto združuje otroke in odrasle v slavljenju sladkega in okusnega doživetja. Vsak tretji petek v novembru naša šola postane prizorišče okusnega zajtrka in pomembnih spoznanj o zdravi prehrani.

Letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!« nas vabi k slavju zdravja in energije, ki ju prinaša dober zajtrk. Zajtrki so ključni za zagon našega dneva, saj nam zagotavljajo potrebno gorivo za premagovanje izzivov. Pomembno pa je tudi, da pri tem izbiramo lokalno in sezonsko hrano in tako podpiramo naše okolje ter prispevamo k ohranjanju naravne raznolikosti in tradicije.

Srce slovenskega zajtrka skriva darove – med, maslo, jabolko, kruh in mleko. Med s svojo zlatorjavo barvo nam ne le sladi življenja, temveč prinaša tudi številne zdravstvene koristi. Čebele, skrbne vrtnarke naše narave, nas navdušujejo in naša odgovornost je, da ozaveščamo, kako so pomembne.

Učence prvega triletja je zato obiskala čebelarka Petra Gombač, ki je s svojo strastjo predstavila čar čebelarskega sveta. Čebelji panji Čebelarstva Gombač se nahajajo na območju parka Škocjanske jame, med pa pridelujejo v Naklem, kjer so doma. Gospa Petra je otrokom razložila pomen čebel, jim pokazala pripomočke, ki se jih uporablja pri čebelarstvu, in razložila, kako med sploh nastane. S seboj je prinesla tudi dišeče medenjake, ki jih je spekla sama.

Vsak grižljaj današnjega zajtrka je poziv k zdravju, okoljski odgovornosti in spoštovanju naravnih darov.

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost